Datum zveřejnění: 
21. 1. 2016

Dnes, 21. ledna 2016 se brány výstaviště PVA EXPO PRAHA otevřou pro všechny výrobce, odborníky a zákazníky z oborů úsporného bydlení a střech. Areál bude totiž hostit další ročník veletrhů FOR PASIV, STŘECHY PRAHA, SOLAR PRAHA a ŘEMESLO PRAHA. Premiéru bude mít projekt CESTY DŘEVA, jehož cílem je seznámit širokou veřejnost s materiálem dřevo. Slavnostní zahájení se uskuteční první den veletrhu v 10.00 hodin za účasti významných hostů.

Od 21. do 23. ledna 2016 se v areálu PVA EXPO PRAHA uskuteční další ročník veletrhů FOR PASIV, STŘECHY PRAHA, SOLAR PRAHA, ŘEMESLO PRAHA a CESTY DŘEVA. Přestřižení pásky a oficiálního otevření veletrhů se zúčastní významní hosté: ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministr zemědělství Marian Jurečka, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová, ředitel Státního fondu rozvoje bydlení František Hadáček, ředitel Státního fondu životního prostředí Petr Valdman nebo děkanka fakulty stavební ČVUT v Praze Alena Kohoutková. Na slavnostní zahájení naváže tisková konference Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR), jejímž hlavním tématem bude představit projekt ROK ŘEMESEL 2016. Jedná se o největší projekt na podporu řemesel zahrnující spolupráci 23 společenstev z celkem 35 profesí, start nového řemeslného portálu, desítky akcí v regionech, zveřejnění dvou velkých nezávislých průzkumů, změny legislativy řemesel a další aktivity. Hlavním cílem projektu je zvýšení prestiže řemesel ve společnosti a jeho atraktivity pro mladou generaci.

FOR PASIV, CESTY DŘEVA

Veletrhy FOR PASIV a CESTY DŘEVA provedou návštěvníky světem úsporného bydlení. Tématem čtvrtého ročníku veletrhu nízkoenergetických, pasivních a nulových staveb FOR PASIV bude "Jak se žije v pasivních domech?". Pro zájemce bude po celou dobu otevřeno Poradenské centrum, ve kterém získají odpovědi na všechny své otázky. Projekt CESTY DŘEVA pak návštěvníkům ukáže dřevo ze všech úhlů pohledu, a to s důrazem na prezentaci dřevostaveb. Atraktivní doprovodný program veletrhu nabídne návštěvníkům osobní zkušenosti majitelů úsporných domů, přednášky a semináře odborných institucí a firem zabývajících se problematikou takového bydlení i soutěže o projekty domu v hodnotě 50 000 Kč. Součástí souběhu veletrhů bude i postupové kolo velmi oblíbené Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO. Ta letos vstoupí do svého 20. ročníku soutěže.

STŘECHY PRAHA, SOLAR PRAHA, ŘEMESLO PRAHA

V pořadí 18. ročník největšího setkání výrobců, dodavatelů, odborné veřejnosti a zákazníků z oboru střech doplní veletrhy SOLAR PRAHA a ŘEMESLO PRAHA. Prezentovat se bude na 150 výrobců a dodavatelů střešních materiálů, nosných konstrukcí , izolací, střešních oken, doplňků, fasádních systémů, nářadí a strojů včetně solárních systémů a dalších komodit z oblasti obnovitelných zdrojů energie. Veletrh nabídne pro každého návštěvníka se zájmem o střechy, rekonstrukce a úsporné bydlení atraktivní program přednášek, bezplatné poradenské služby i praktické ukázky řemesel. Každý může vyhrát hodnotné ceny včetně střechy na rodinný dům!

http://http://www.bydlet.cz/393595-dnes-zacina-veletrh-for-pasiv-a-dalsi-vystavy/

Zdroj: 
Bydlet.cz