Datum zveřejnění: 
3. 12. 2015

Fakulty elektrotechnická a strojní Západočeské univerzity v Plzni se umístily v první desítce ankety Škola doporučená zaměstnavateli 2015, v níž hlasovalo 230 podniků z ČR. V kategorii vysokých škol obsadily šesté a sedmé místo, řekla mluvčí univerzity Kamila Kolářová. Zvítězila Fakulta strojní ČVUT v Praze, druhá byla Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně a třetí Fakulta strojní Vysoké školy báňské v Ostravě.

"Cílem soutěže, pořádané Klubem zaměstnavatelů, je vytipovat ve spolupráci s personalisty významných firem střední a vysoké školy, které nejlépe dokážou připravit své absolventy do praxe," uvedla mluvčí. Do druhého ročníku se zapojily firmy jako Škoda Auto, ČEZ, Česká pošta, Foxconn, Robert Bosch, AGC, ArcelorMittal Ostrava, O2, T-Mobile, Siemens, Continental a další významní zaměstnavatelé. "Projevují se dlouhodobé aktivity a kroky, které naše fakulta udělala směrem k významným průmyslovým partnerům. Jsme s nimi v úzkém kontaktu a sledujeme aktuální trendy vývoje, spolupracujeme na výzkumných projektech a významnou část aplikujeme ve studijních oborech," řekl děkan Fakulty elektrotechnické ZČU Jiří Hammerbauer.

Studium a praxe
"Je to úspěch dlouhodobé spolupráce s průmyslovou praxí, kde dostáváme pozitivní impulsy pro rozvoj studijních oborů i spolupráci ve vědě a výzkumu," uvedl děkan Fakulty strojní ZČU Milan Edl. Jeho fakulta skončila loni pátá, fakulta elektrotechnická desátá. Letos byly před plzeňskými fakultami ještě na čtvrtém a pátém místě Fakulta strojní Technické univerzity v Liberci a pražská Fakulta elektrotechnická ČVUT.

Autor: 
(ČTK)
Zdroj: 
Právo