Datum zveřejnění: 
2. 12. 2015

Český med
Několik českých základních a mateřských škol dostalo od ministerstva zemědělství med, ochutná jej přibližně 1 500 dětí. Pilotní projekt na podporu českého včelařství stál zhruba 100 000 korun. Ministerstvo v něm chce pokračovat i v dalších letech.

Doporučení pro školy
Vedení Karlovarského kraje doporučilo krajským školám, aby zrušily plánované výlety s dětmi do západoevropských metropolí. Reagovalo tak na teroristické útoky v Paříži. "Jde o bezpečnost dětí," řekl hejtman Martin Havel (ČSSD). "Pokud by školy měly problémy, například se stornopoplatky, tak by jim kraj nějak pomohl," uvedl M. Havel.

Přecházení u škol
Senioři dohlížejí v Liberci na bezpečné přecházení rušných silnic na sedmi místech u základních škol. Projekt umožňuje zapojení seniorů do aktivního života a rozšiřuje počet přechodů, které jsou ráno zajištěny. Takzvaných strážců přechodů z řad důchodců ale zatím není tolik, kolik by si vedení radnice přálo. Cíl je 10 až 15 seniorů.

Skvělé umístění
Cílem soutěže Klubu zaměstnavatelů je vytipovat ve spolupráci s personalisty významných firem střední a vysoké školy, které nejlépe dokážou připravit své absolventy do praxe. Zvítězila Fakulta strojní ČVUT v Praze, druhá byla Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně. V první desítce byly také dvě fakulty Západočeské univerzity v Plzni.

Zdroj: 
Týdeník Školství