Datum zveřejnění: 
1. 12. 2015

Opět se velmi úspěšně účastníme spolupráce mezi středními a vysokými školami. Iniciativa Science face představuje 4. ročník vědomostní soutěže Elektrotechnická olympiáda, která má nejen prověřit základní vědomosti studentů z oblasti matematiky, fyziky a technologií, se kterými se běžně setkávají v jejich životě, ale i jejich vztah k oboru, jejich samostatnost a kreativitu.

Soutěž je připravena katedrou telekomunikační techniky Fakulty elektrotechnické ČVUT a svým posláním se snaží podpořit technické myšlení a dovednosti studentů středních škol a gymnázií.

V současné chvíli má Střední odborná škola a střední odborné učiliště Jindřichův Hradec v rámci probíhající soutěže v obsazení šest z deseti finalistů.
V roce 2012 jsme se úspěšně probojovali do finále se dvěma žáky oboru Informačních technologií. (Tadeáš Bartoň, Petr Fuk), ve školním roce 2013/2014 jsme se na základě vícenásobného úspěchu v soutěži zúčastnili "Zimní elektrotechnické školy" – týdenního pobytu na technických fakultách ČVUT.
Projekt má upozornit na důležitost technického vzdělávání pro naši budoucnost. V rámci aktivity "výběr talentů" se uskuteční také návštěvy našich vědců přímo na školách a budou organizovány i exkurze pro studenty v našich výzkumných laboratořích. Uspořádáme "Zimní elektrotechnickou školu" – týdenní seminář pro nadané žáky na FEL, dále pak konference a vzdělávací semináře pro kolegy – pedagogy. Budeme diskutovat výsledky našeho vzdělávacího systému a naši práci s mladou generací.

Hlavní motto projektu zní "Studium techniky – tvoje dobrá volba!"

Autor: 
Martin Tuček
Zdroj: 
Jindřichohradecký deník