Datum zveřejnění: 
20. 11. 2015

Praha – Čeští vodní slalomáři vyrazí dnes do Ria de Janeiro získávat poznatky před olympijskými hrami v příštím roce. Na kanálu, jehož projekt vytvořil Jaroslav Pollert mladší ze stavební fakulty pražské ČVUT, budou dva týdny trénovat, testovat obtížnost tratě i zázemí, ale také závodit. Do dějiště olympijských her vyrazí deset reprezentantů, ze špičky chybí pouze kajakáři Vavřinec Hradilek a Štěpánka Hilgertová. "Hlavně se chceme s tratí seznámit a trénovat tam," řekl šéftrenér reprezentace Jiří Pultera. "A podle toho, jaké tam uděláme poznatky, přizpůsobíme náš trénink doma," plánoval další postup.

Podle posledních informací je kanál podobný tomu v pražské Troji. "To by bylo dobré, potom by se tady dal aspoň částečně simulovat trénink," uvedl Pultera.

Hradilek s Hilgertovou nabídku jet do Ria rovněž dostali, ale oba ji odmítli. Stříbrný olympijský medailista z Londýna i kvůli tomu, že nyní natáčí film Tenkrát v ráji, v němž ztvárnil v hlavní roli dramatický osud slavného českého horolezce Josefa Smítky. "Trochu trénuji, ale je jasné, že to není dost," uvedl Hradilek. "Nejsem proto moc rozježděný, abych tam mohl dobře trénovat a slušně jezdit, takže dávám přednost přípravě doma."

V Riu se příští víkend pojede i závod, do kterého nastoupí všichni přítomní reprezentanti. Půjde pouze o test, kterého se ale podle posledních zpráv zúčastní silné výpravy z celého světa.

Zdroj: 
Brněnský deník