Datum zveřejnění: 
18. 11. 2015

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze pořádá 20. listopadu od 8.30 hodin Den otevřených dveří. Na něm představí nejen možnosti studia, ale také špičkové laboratoře a projekty. Akce bude již tradičně probíhat jak v sídle fakulty v pražských Dejvicích, tak i v budově na Karlově náměstí. Tam se také od 11.30 hodin uskuteční další předkolo studentské Robosoutěže.

Zejména pro středoškolské studenty a jejich pedagogy přichystala Fakulta elektrotechnická ČVUT bohatý program, v jehož rámci budou zájemci o studium obeznámeni s náplní jednotlivých studijních programů. Pro ucelení obrazu o možnostech uplatnění po absolvování fakulty budou po celý den probíhat prezentace jednotlivých výzkumných pracovišť. Po dobu trvání programu budou také přístupné špičkové laboratoře, jako jsou laboratoř leteckých systémů, měřicí techniky, elektrických obvodů, akustiky, mikroprocesorových aplikací a mnoho dalších. Návštěvníci si také budou moci vyzkoušet letecký simulátor, software na detekci obličeje, nebo se seznámit s projektem studentské elektroformule. Budoucí posluchači si také mohou prohlédnout špičkově vybavené posluchárny, které na fakultě vznikly díky úzké spolupráci s průmyslovými partnery.

Součástí Dne otevřených dveří bude také další předkolo stále oblíbenější Robosoutěže. V té mají tříčlenné středoškolské týmy za úkol sestavit robota ze stavebnice LEGO MINDSTORMS tak, aby splnil zadanou soutěžní úlohu co možná nejlépe. Nejlepší tři týmy z každého předkola (celkem tedy 12 týmů) změří své síly ve finále 18. prosince s univerzitními týmy. V letošním roce budou roboti řešit úlohu Požární zásah.

Další informace o dni otevřených dveří naleznete na stránce: http://www.fel.cvut.cz/cz/prestudent/dod

Podrobnosti o Robosoutěži jsou k dispozici na http://www.robosoutez.cz/.

Zdroj: 
parlamentnilisty.cz