Datum zveřejnění: 
9. 11. 2015

Na dočasnou závodní dráhu se v pondělí 12. října 2015 proměnila Technická ulice v pražských Dejvicích. Mezi retardéry, stromy obloženými slámou a za přihlížení nadšených diváků se předvedly dvě studentské formule, připravené pro rok 2015.

Stroje, které se v letošním roce zúčastnily soutěže Formula Student jsou výsledkem práce studentských týmů Fakulty strojní a Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze. Úkolem týmů je postavit každý rok nový vůz formulového typu. Jeho kvality se prověří na okruhových závodech s účastí týmů z celé Evropy. Tým CTU CarTech ze strojní fakulty připravil formuli FS.07 se spalovacím motorem (obr.). Originální technickou novinkou letošní formule jsou díly zhotovené technologií sintrování, tedy 3D tisku kovů.

Jako jediný tým v ČR postavil tým eForce FEE Prague Formula z elektrotechnické fakulty elektrickou formuli. Novinkami letošní formule byla komunikace systémů vozidla po sběrnici CAN a především pohon všech čtyř kol samostatnými motory s využitím planetových převodovek.
Exhibičním jízdám předcházela prezentace technických novinek před novináři i ocenění zástupců jednotlivých týmů. Po celý den probíhal také nábor nových členů do konstruktérských týmů.

Zdroj: 
elekro