Datum zveřejnění: 
3. 11. 2015

Masarykova kolej ČVUT, Praha 6 – Dejvice

Masarykova kolej v Praze 6 – Dejvicích byla založena v roce 1925 díky morální i finanční podpoře prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka, odtud tedy její název. Postavena byla podle návrhu architekta Antonína Engela. Ten do ní zakomponoval také rozsáhlé a výstavné kongresové prostory.

Masarykova kolej ČVUT Praha dnes nabízí kompletní kongresové služby včetně ubytování a stravování a kongresovým centrem procházejí každoročně tisíce posluchačů. To se také odrazilo na stavu dřevěné podlahy, která musela být kompletně renovována. Práci prováděla firma Podlahy Zlata Družecká ze Slaného, která se musela vypořádat s celkovou plochou 833 m2. Z toho bylo 747 m2 dubových vlysů ve třech sálech a 86 m2 pódia ze smrkových palubek. Na pódiu bylo nutné provést i několik drobných oprav včetně špánování velkých spár a renovace schodů.

Na hrubé broušení bylo použito nové keramické brusivo Bona zrnitosti P50 – životnost jednotlivých pásů dosahovala cca 150 m2 – a zirkonové brusivo P60 s životností pásů cca 80 m2. Na jemné dobroušení bylo použito zirkonové brusivo P60 a P80 na talířové brusce Bona Flexisand s unašečem Power Drive. Na povrchovou úpravu byl použit Bona Tvrdý voskový olej polomat s novou recepturou. I v takto velké ploše nebyl po celou dobu realizace a schnutí cítit téměř žádný zápach, což ocenili jak podlaháři, tak investor. Po dokončení zakázky bylo provedeno zaškolení personálu školy na provoz podlahy a údržbu a při první větší údržbě přislíbili pracovníci společnosti Bona svoji odbornou asistenci.
www.bona.com/cz

FAKTA
Objekt: Masarykova kolej ČVUT, Praha 6 – Dejvice
Broušení: brusky Bona
Brusivo: keramické a zirkonové brusivo Bona
Povrchová úprava: Bona Tvrdý voskový olej polomat
Realizace: Podlahy Zlata Družecká, Slaný
 

Zdroj: 
Domo