Datum zveřejnění: 
20. 10. 2015

Vědeckotechnický park Roztoky je místem, kde se aktuálně testují motory Volkswagen, aby se zjistilo, jaké typy a jaký počet automobilů tohoto koncernu v Česku nemusí případně splňovat emisní limity a zda nebyly navíc také zkreslovány údaje o spotřebě. Podle informací ministerstva dopravy je u nás až 148 000 vozů koncernu Volkswagen, kterých se mohla podle prvních předpokladů aféra o zkreslování údajů o emisích týkat.

V hledáčku ministerstva je však nově navíc rovněž to, zda jsou informace o spotřebě jednotlivých aut reálné, nebo zda i v tomto případě nedošlo ke zkreslení.
Testování jednotlivých typů vozů koncernu probíhá v posledních dnech ve Vědeckotechnickém parku Roztoky, který se dlouhodobě výzkumem spalovacích motorů zabývá.

Jedním z těch, kdo zde působí, je totiž také společnost TÜV SÜD Czech, světový lídr v oblasti testování a certifikací. Hlavním nájemcem VTP Roztoky je Ústav pro výzkum spalovacích motorů Fakulty strojní ČVUT, který zde provozuje Centrum vozidel udržitelné mobility.

Zdroj: 
Technický týdeník