Datum zveřejnění: 
20. 9. 2023
Výjimečný hudební zážitek nabídne 27. září 2023 od 14:30 již 26. ročník festivalu Strahov OpenAir, který do areálu strahovských studentských kolejí přiveze široký výběr interpretů v čele s kapelou Wohnout. Součástí bude také food festival, který nabídne chutě z různých částí světa na jednom místě. Festival je určen pro celou rodinu a vstup je tradičně zdarma.

Festival Strahov OpenAir, který organizuje Studentská unie ČVUT, nabídne v areálu kolejí Strahov celkem čtyři hudební stage, na kterých je pro návštěvníky připraven rozmanitý program, ve kterém se najde každý milovník hudby. Na hlavní stagi se návštěvníkům představí kapely Wohnout, John Wolfhooker, Fast Food Orchestra, Green Smatroll, BodyBag a také vítězové soutěže začínajících kapel Strahov OpenAir Band Contest, skupina HEEL TURN.

Na dalších stagích se představí začínající a nadějné kapely. „Na festivalu Strahov OpenAir dáváme možnost vystoupit mladým a talentovaným kapelám, které svoji hudební kariéru teprve začínají. Strahov OpenAir se již pro několik kapel stal katapultem do hudebního průmyslu,“ uvedl hlavní organizátor festivalu Jakub Zigmund. Fanoušky klubové scény potěší Stage Sedmička v legendárním Klubu 007 Strahov, který v areálu kolejí Strahov působí od roku 1969. Svým vystoupením nadchnou liberečtí The Scoffers, z Děčínska poté přivezou hard-rock The Remedy. Druhá klubová scéna, Stage Desítka, nabídne kulturní zážitek díky kapelám Šmitcový kvartet, Osm Setin bez Jídla, Propadleek, Martyans a WOSA. Pořádná dávka energie čeká návštěvníky na Elektrostagi, kde vystoupí maďarská DJka Quadrille, dále pak Dry-Rot, Cerise, Seema Spacey a InSpectre.

Součástí Strahov OpenAir bude i třetí ročník doprovodného food festivalu, který do prostoru strahovských kolejí přiveze širokou škálu chutí. „Na food festivalu mohou návštěvníci objevovat taje tuniské, americké či španělské kuchyně,“ doplňuje Jakub Zigmund.

Strahov OpenAir je od samotného počátku koncipován jako neziskový projekt a může být realizován jen díky podpoře partnerů. Mezi ně patří České vysoké učení technické v Praze, Správa účelových zařízení Českého vysokého učení technického v Praze, Fond studentských projektů ČVUT, Metrostav, Pivovar Ferdinand, Spojovací vojsko, Jägermeister, RedBull, Johnny Servis a Elfbar.

Festival patří mezi stálice české festivalové scény. Zakládá si na pestrém výběru hudebních žánrů, doprovodného programu a lokálního kulturního obohacení. V historii na festivalu vystupovala zvučná jména české hudební scény, jako Chinaski, vypsaná fiXa, MYDY, Kryštof, Monkey Business a další.

Více informací najdete na https://www.strahovopenair.cz.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Milan Kurka
E-mail: 
MILAN.KURKA@SU.CVUT.CZ