Datum zveřejnění: 
14. 3. 2023
Ve středu 19. dubna 2023 by herec Lubomír Lipský oslavil své sté narozeniny. Betlémská beseda spolu s hercovou rodinou zvou do Betlémské kaple v Praze 1 na výstavu a slavnostní večer. Jednodenní výstava bude veřejnosti otevřena od 12.00 hodin a můžete si zde připomenout celoživotní divadelní i filmovou práci Lubomíra Lipského.

Kurátory výstavy jsou ředitel Muzea Lipských v Pelhřimově Martin Ecler a Justina Bargel Kasparová, archivářka Městských divadel pražských. „Jsem moc rád, že se tento večer uskuteční, protože dědeček nám moc chybí, a tímto si ho připomeneme,“ říká jeho vnuk Matěj Lipský.

Slavnostní večer začne v 19 hodin. Budou promítány ukázky z filmů, ve kterých Lubomír Lipský hrál, jako hosté vystoupí jeho herečtí kolegové a společně zavzpomínají na celoživotní spolupráci. Na vyprávění a vzpomínky se těší například Petr Kostka, Hynek Bočan, Sabina Laurinová, Pavel Soukup, Libuše Švormová a mnoho dalších.

Večer moderují Dalibor Gondík a Otakar Brousek a hudebně doprovází skvělý pianista a improvizátor Jiří Pazour. „Práce na přípravě takto nádherného programu je sen každého dramaturga. Komunikace s hosty je plná veselých a srdečných příběhů. Pan Lipský jako by ožil,“ dodává dramaturgyně programu Jiřina Šimková.

Zároveň se uskuteční živý přenos z Betlémské kaple do kina v Pelhřimově, kde se budou oslavy také konat. „Pojďme si společně udělat krásný večer s panem Lubomírem Lipským a zavzpomínat na radost, kterou nám celý svůj život rozdával,“ doplňuje Jiřina Šimková.

Vstupenky – GoOut: https://goout.net/cs/100-let-lubomira-lipskeho/szyjtiv/

Picture

Picture

Odkaz na událost: https://www.facebook.com/events/750449773029666

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Kateřina Veselá
E-mail: 
katerina.vesela@cvut.cz