Datum zveřejnění: 
1. 2. 2023
Zažijte Fakultu dopravní (FD) ČVUT v Praze na vlastní kůži, to je vzkaz současných studentů fakulty směrem ke středoškolákům. Studenti pražské Dopravky hrají hlavní roli na připravovaném Dnu otevřených dveří, který se koná 3. února 2023, v budově Horská v Praze 2, od 9.00 hodin.

„Naši současní studenti si dobře pamatují, jak velkou roli při rozhodování o volbě jejich dalšího studia hrálo poznání budoucí vysoké školy (fakulty) na vlastní kůži,“ říká PaedDr. Lenka Kubešová Zápotocká z PR týmu Fakulty dopravní ČVUT.

Program začíná v 9.00 hod. prezentacemi o studijních programech a specializacích, které je možné na fakultě studovat. V závěru prezentací se mohou středoškoláci těšit na slosovatelnou anketu budoucího Dopraváka o věcné ceny.

Po prezentacích budou v prostorách fakulty připravené stánky jednotlivých pracovišť a ústavů se zajímavými interaktivními exponáty. Návštěvníci se tak dozvědí, že Fakulta dopravní svými studijními programy a specializacemi pokrývá celé spektrum dopravy.

Na stánku studijního oddělení získají uchazeči všechny potřebné informace ohledně přijímacího řízení. Na hlavním Infopointu budou současní studenti odpovídat na veškeré dotazy týkající se studia i následného uplatnění. Zároveň budou připraveni pomáhat středoškolákům při vyplnění přihlášky ke studiu. Odtud také budou vycházet skupinky na komentované prohlídky po budově a laboratořích, kde průvodci budou opět studenti FD.

Zájemci se tak podívají do prostor fakulty, špičkových laboratoří a specializovaných pracovišť, kde se tvoří budoucnost dopravy. Mezi ně patří laboratoř Smart Cities, Mobilní laboratoř pro dopravní analýzy a mnoho dalších. Fanoušky železnice potěší Dopravní sál s modelovým kolejištěm a přehlídkou železniční techniky. Nadšence do letectví určitě osloví simulace řízení letového provozu, letecký simulátor ve VR či simulátor Airbus A-320. Pro fandy motorek bude připravena prezentace studentského závodního týmu Fakulty dopravní – CTU Lions.

V chill-out zóně si bude možné v klidu u kávy popovídat se stávajícími studenty, kteří budou připraveni zodpovědět každou otázku týkající se studia a studentského života na fakultě. Den otevřených dveří by se nemohl uskutečnit bez studentů ze studentského klubu eFDrive, který se na akci bude také prezentovat. Návštěvníci se dozvědí, jaké akce klub pořádá, jak se do klubu zapojit, a hlavně získají informace o seznamováku UZEL, který patří mezi největší a nejpopulárnější akce klubu.

Středoškoláci i ostatní návštěvníci se mají na co těšit, protože se podívají fakultě takzvaně pod pokličku a zažijí Dopravku se vším všudy a naživo. 

Jízdní řád – program Dne otevřených dveří je zde.

Doprava tu s námi vždy byla a hýbala světem. Ovlivňuje každého z nás, a je tak společenským tématem, proto Fakulta dopravní ČVUT v Praze odstartovala na podzim loňského roku, pro studenty středních škol, novou kampaň „Rozhýbej budoucnost“. V rámci kampaně byl také spuštěn nový intuitivní webový portál Rozhýbej budoucnost s Fakultou dopravní ČVUT v Praze, který zaznamenává od spuštění velký zájem, především ze strany mladých lidí a uchazečů o studium.

Picture

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
PaedDr. Lenka Kubešová Zápotocká
E-mail: 
lenka.kubesova.zapotocka@cvut.cz