Datum zveřejnění: 
5. 12. 2022
Centrum pro mezinárodní rozvojové projekty ČVUT pořádá již pátý Projektový maraton (9. – 11. 12. 2022). Na maratonu účastníci z řad studentů a veřejnosti s podporou týmu ICWD vytvářejí konkrétní rozvojový projekt pro konkrétní neziskovou organizaci aktivní v oblasti mezinárodních humanitárních nebo rozvojových projektů. Na tomto Projektovém maratonu budeme navrhovat nové využití komunitního centra v Ghaně pro organizaci Humanitas Afrika, o.p.s.

Projektový maraton začne v pátek 9. 12. v 17 hodin na Fakultě stavební ČVUT. Nejdříve organizace Humanitas Afrika odprezentuje své plány do budoucna a účastníci přes víkend budou společně hledat návrhy řešení a pracovat na návrhu projektu. Akce se často účastní studenti architektury i stavitelství, ale je otevřená pro všechny zájemce o zahraniční rozvojové projekty, kteří si chtějí v praxi vyzkoušet jejich technickou přípravu. Pro účast nejsou nutné předchozí hlubší technické znalosti. Zvaní jsou studenti technických i netechnických škol, pracovníci rozvojových projektů i veřejnost, kterou tematika zajímá.

Více na: http://icwd.cvut.cz/projektovy-maraton/projektovy-maraton-9-11-12-2022/

Přihlášení je možné zde: https://forms.gle/CPhuGykLPEY9X6uz6

Humanitární a rozvojové organizace často potřebují konzultace ze strany technicky vzdělaných odborníků, pokud mají jejich projekty fungovat dobře i po technické stránce. Již samotné zapojení technicky vzdělaných odborníků do zahraničních rozvojových projektů zvyšuje pravděpodobnost, že vzniklé stavby a infrastruktura budou sloužit déle a lépe. „Naše zkušenosti nás utvrzují v přesvědčení, že mezioborový přístup vede ke kvalitnějším rozvojovým projektům,“ doplňuje doktor Tillinger.

Konání Projektového maratonu je podpořeno dotací České rozvojové agentury z prostředků Zahraniční rozvojové spolupráce ČR. V rámci stejného projektu probíhá v tomto roce ještě cyklus přednášek Rozvojové středy, letní škola Rozvojové září a přednášky „Stavby v souvislostech“ pro střední školy a 8.–9. třídy základních škol, jež jsou pro školy zcela zdarma.

Fotografie jsou ke stažení zde:

https://drive.google.com/drive/folders/1ehHcdYDePEGOHBmRNkcFT7xnxn271mdI...

Picture

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Kateřina Veselá
E-mail: 
katerina.vesela@cvut.cz