Datum zveřejnění: 
19. 5. 2022
Letní škola Design Sprint se letos zaměří na velmi diskutované téma – Město a udržitelný rozvoj. Studenti středních škol se zájmem o moderní technologie si budou moci vyzkoušet, jak za pět dní dovést vlastní projekt od nápadu až k otestovanému prototypu. Vše bude vedeno pomocí metody Design Sprint, vyvinuté společností Google. Kurz opět pořádá Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze (FIT ČVUT), a to ve dnech 25.–29. července 2022.

Vlastní nápady, jak zlepšit udržitelný rozvoj ve městech, budou moci studenti během pěti dní zpracovat pomocí metody Design Sprint. Pomocí ideačních technik navrhnou, jak smysluplně propojit moderní technologie s udržitelným rozvojem měst. Design Sprint je jednoduchý způsob, jak během pěti etap (objevování, navrhování, rozhodování, prototypování a testování) maximálně za pět dní zjistit, zda má nápad či myšlenka šanci na úspěch.

Metodou Design Sprint se nejlépe pracuje v 3- až 7-členných týmech z důvodu efektivity a rychlosti. Každý tým bude mít svého mentora z řad odborníků FIT ČVUT, který mu bude moci předat své znalosti či zkušenosti a provede je celým procesem projektu. Studentům také předvede, jak na ideaci, prototypování i testování za pomoci technologií, jako jsou virtuální a rozšířená realita nebo vizualizace,“ dodává vedoucí Laboratoře pro testování uživatelského rozhraní (UsabilityLab) na FIT ČVUT MSc. Ondřej Brém.

Již loňský ročník přinesl projekty studentů, kteří navrhli vylepšení života ve městě za pomoci digitálních technologií. Týmy si vybíraly projekty z 5 oblastí: edukace, doprava, veřejný prostor a zeleň, společenská odpovědnost nebo volný čas. Již během akce dostal tým vyvíjející edukační hru šanci projekt dále rozvíjet a realizovat ve spolupráci s Dendrologickou zahradou Průhonice. Jedná se o mobilní herní aplikaci, se kterou se návštěvníci zahrady zábavnou formou naučí poznávat dřeviny rostoucí v zahradě. 

Více informací naleznete na https://fit.cvut.cz/cs/zivot-na-fit/aktualne/udalosti/17975-letni-skola-design-sprint-2022

Picture

Picture

Picture

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Ivana Macnarová
E-mail: 
ivana.macnarova@fit.cvut.cz