Datum zveřejnění: 
20. 4. 2022
Ve čtvrtek 21. dubna v 17:00 se uskuteční slavnostní otevření nové dejvické pěší zóny v ulici Technická. Projekt nazvaný Vektor Technická sice odstartoval již před Velikonocemi, ve čtvrtek se však při oficiálním zahájení sejdou na jednom pódiu významní řečníci, mezi nimiž nebude chybět rektor ČVUT v Praze Vojtěch Petráček. Na úvodní slova navážou různorodé koncerty. Podvečer bude součástí oslav svátku Hanami.

Rektor ČVUT v Praze Vojtěch Petráček, rektor VŠCHT Pavel Matějka, radní hl. m. Prahy Hana Třeštíková a zástupce městské části Praha 6 budou hlavními řečníky při zahájení vědecko-kulturně-relaxačního projektu Vektor Technická. To se uskuteční v rámci 8. ročníku oslav svátku Hanami, jehož podstatou je těšit se pohledem na květy sakur – a těch je v Technické ulici požehnaně. 

Po úvodních proslovech bude následovat koncert v zahraničí velmi uznávaného producenta DNÉ, zahraje Orchestr VŠCHT Praha, večer zazní tóny japonských bubnů Wadaiko Yosa Yosa a na závěr celého dne vystoupí s britskou undergroundovou muzikou DJ Steady. 

Ve Vektoru se budou konat koncerty, besedy a další kulturní akce, ale také přednášky a workshopy o současných tématech, která zajímají lidi z budov v Kampusu Dejvická. Dramaturgie několikatýdenního programu je ambiciózní, klade si za cíl projekty mezioborové i mezigenerační, tak, aby si ve Vektoru našel to své opravdu každý. I proto pořadatelé věří ve vysokou návštěvnost až do ukončení 30. června.

Původci projektu je šest institucí zapojených v platformě Kampus Dejvice. Ty spojuje společný zájem na zatraktivnění areálu dejvického kampusu pro život společenský, studentský i vědecký. Kampus Dejvice tvoří: České vysoké učení technické, Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy, Městská část Praha 6, Národní technická knihovna, Ústav organické chemie a biochemie Akademie věd a Vysoká škola chemicko-technologická v Praze.

Picture

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Mgr. Ilona Chalupská
E-mail: 
ilona.chalupska@cvut.cz