Datum zveřejnění: 
1. 4. 2022
V areálu nově vzniklého multikulturního centra Betlémská beseda v centru Prahy se 26. dubna uskuteční vzpomínkový koncert na Radima Hladíka. Hrát se bude přímo v Betlémské kapli.

Koncert doplní výstava ve Václavském sálu. Návštěvníci tak budou mít jedinečnou šanci prohlédnout si nádherný starobylý prostor, vzdát hold legendárnímu kytaristovi, skladateli a producentovi Radimu Hladíkovi – a kromě hudby si jej připomenout také výstavou jeho fotografií a oblíbených věcí, které rád používal a které jeho žena Zlata uchovává jako vzpomínku.

Je pro mě opravdu obrovskou ctí tuto vzpomínku na vynikajícího hudebníka a krásného člověka, ve spolupráci s jeho rodinou, organizovat,“ říká dramaturgyně a produkční Betlémské besedy Jiřina Šimková.

Hudebníci z bývalé kapely Blue Effect (dnes Vanua2) společně se svými hosty zahrají speciální set upravený pro prostor Betlémské kaple. „Není to žádná legrace. V tomto prostoru se dá hrát jen akusticky, což bude oříšek hlavně pro našeho bubeníka Vaška a geniálního kytaristu Adama. Uděláme ale vše pro to, aby si to diváci krásně užili,“ slibuje baskytarista z původní i současné kapely Wojtěch Říha. Více k celému večeru se od něj můžete dozvědět 5. 4. večer v rozhovoru na Rádiu Beat, kde bude hostem spolu s Radimem Hladíkem ml.

26. 4. účinkují: Wojtěch Říha, Václav Zima, Vít Beneš, Roman Helcl, Yanick Tevi, Adam Krofian (The Atavists), Tomáš Fröde (Imodium, Walkmanz), Viktor Sodoma, Iva Marešová, Pavel Bohatý.

Koncert se uskuteční se záštitou a laskavou podporou Zlaty Hladíkové a celé rodiny.

Organizátorem je ČVUT v Praze Betlémská beseda, mediálním partnerem je Rádio Beat.

Foto Jan Nožička, ©copyright Maťo Mišík

Vstupenky zde:
https://goout.net/cs/radim-hladik-tribute+vystava/szwbiat/

https://www.ticketportal.cz/.../Radim-Hladik-tribute-vystava

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Mgr. Ilona Chalupská
E-mail: 
ilona.chalupska@cvut.cz