Datum zveřejnění: 
8. 11. 2021
Den otevřených dveří proběhne 13. listopadu 2021 na Fakultě informačních technologií ČVUT v Praze (FIT ČVUT). Návštěvníci budou moci téměř po dvou letech projít dveřmi fakulty a setkat se osobně s vyučujícími a studenty. Dozví se vše o bakalářském studiu, prohlédnou si prostory fakulty a laboratoře, navštíví humanoidní roboty Pepper a seznámí se s fakultními drony. Pro ty, kdo nemohou přijít osobně, fakulta připravila online program ve virtuálním atriu FIT ČVUT. Akce je primárně určena pro zájemce o bakalářské studium, a to jak v prezenční, tak v kombinované formě studia.

FIT ČVUT si pro zájemce o studium poprvé ve své historii připravila dvě podoby Dnu otevřených dveří (DOD) – jak živě v prostorách fakulty, tak online. Návštěvníci, kteří se přijdou s fakultou seznámit osobně, se mohou těšit na přednášku o bakalářském studiu, komentované prohlídky prostor fakulty nebo laboratoří. V laboratořích se setkají například s humanoidními roboty Pepper a NAO nebo zjistí, jak se zpracovávají velké objemy dat. Seznámí se s fakultními drony a jejich použitím a proniknou do nitra vestavných systémů v hardwarové dílně. V přízemí budovy budou na zájemce čekat prezentační stánky všech bakalářských studijních specializací, kde jim vyučující a studenti zodpoví jakékoli otázky o studiu. 

V doprovodném programu návštěvníci zjistí, jak se mohou zapojit do soutěže FIKS, a získat tak programátorské dovednosti i přijetí na fakultu bez přijímacích zkoušek. U infostánku se návštěvníci mohou na cokoli zeptat studentů FIT. Jednou ze stěžejních priorit fakulty je spolupráce s průmyslem, což studentovi umožňuje uplatnit své nově nabyté teoretické znalosti. U stánku Spolupráce s průmyslem se studenti dozví, s kolika firmami fakulta spolupracuje a jak získat praxi v prestižních firmách již při studiu.

Pro ty, kdo nebudou moci přijít osobně, fakulta připravila online DOD. Ve virtuálním atriu fakulty budou moci návštěvníci sledovat přednášku o bakalářském studiu, navštívit online stánky jednotlivých specializací a zeptat se vyučujících i studentů na cokoliv prostřednictvím streamů.

Více informací naleznete na www.fit.cvut.cz/dod.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
ING. PAVLA BRADÁČOVÁ
E-mail: 
PAVLA.BRADACOVA@FIT.CVUT.CZ
Telefon: 
+420 724 950 904