Datum zveřejnění: 
9. 4. 2021
Na podzim 2020 vznikla nová studentská televize TV9P, která vysílá pro studenty a zaměstnance ČVUT. Myšlenka vzešla od pana rektora doc. Vojtěcha Petráčka, který hledal cestu, jak i nadále zůstat ve spojení a komunikovat se studenty v době, kdy nemohou navštěvovat univerzitu a být v osobním kontaktu.

Původním záměrem bylo občasné vysílání koncertů přímo z kanceláře pana rektora v 9. patře (odtud název TV9P) budovy ČVUT-CIIRC v Dejvicích, ale nadšení štábu i účinkujících posunulo celý projekt mnohem dál. Vznikají reportáže z jednotlivých fakult, zajímavé aktuality z dění na univerzitě, předávání cen pana rektora, pro zajímavé reportáže vyjíždí štáb i do terénu a součástí každého dílu je koncert jedné z českých hudebních skupin. Od zahájení vysílání účinkovaly, například The Atavists, Vanua2, Visací zámek, Phil Shoenfelt a Southern Cross, Vasilův rubáš, Muff, Lety mimo a další. Zároveň je to i další z příležitostí, kde si můžou v této době hudebníci zahrát pro širší veřejnost.

Další z unikátních koncertů mohou diváci sledovat již koncem dubna, a to skupinu MIG21 přímo z letecké zkušebny Fakulty strojní ČVUT na letišti v Hradci Králové. Natáčecí plán je připraven minimálně do konce roku 2021 a jeho součástí bude i letní scéna na střechách fakult a v Kampusu Dejvice.

Technickou produkci vysílání zajišťuje AVC Silicon Hill Studentské unie ČVUT, skvělý hudební zvuk vychází z rukou jednoho z nejlepších českých zvukařů Jiřího Kulicha Novotného, ozvučení mluveného slova zajišťuje Jan Špalek, produkce se ujala Maya Machová, za dramaturgii, režii a hlavní produkci odpovídá Jiřina Šimková.

Kanál TV9P si v současné době můžete naladit na YouTube nebo Facebooku. „Děkujeme našim divákům za rostoucí přízeň a směřujeme k tomu, aby v budoucnu mohlo být s TV9P počítáno i jako se součástí záložního vysílacího kanálu pro Prahu 6,“ dodává rektor Vojtěch Petráček.

Více najdete zde:

https://www.youtube.com/results?search_query=tv9p

https://www.facebook.com/televize.tv9p

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Mgr. Andrea Vondráková
E-mail: 
andrea.vondrakova@cvut.cz
Telefon: 
+420 605 763 506