Datum zveřejnění: 
25. 1. 2021
Ještě více prostoru pro dotazy uchazečů a živé rozhovory se zástupci fakulty a stávajícími studenty, které dají zájemcům o studium přehled o přijímacím řízení a možnostech studia na fakultě. Tak by se dal stručně shrnout základ online Dne otevřených dveří Fakulty stavební ČVUT v Praze, který proběhne v pátek 29. ledna od 10.00 do 15.30 hodin na https://stavarna.online/. Pro samotnou účast na Dni otevřených dveří není nutná žádná registrace, není potřeba si instalovat žádný speciální program. Webová aplikace STAVARNA.ONLINE je spuštěna již nyní. Zájemcům nabízí možnost dostat upozornění na termín Dne otevřených dveří, aby si ho nemuseli pamatovat.

„Po zkušenosti s prvním online Dnem otevřených dveří na podzim loňského roku, kdy uchazeče velmi zaujala možnost posílat dotazy v průběhu živého chatu, jsme se rozhodli tuto formu ještě posílit,“ vysvětluje koncept dne prof. Zuzana Pešková, proděkanka pro pedagogickou činnost Fakulty stavební ČVUT. „Teď jsme připravili živé vysílání v blocích, takže zájemci o studium budou přesně vědět, o jakém tématu se právě hovoří a mohou se ptát cíleně. Na řadu se dostanou informace o přijímacím řízení, o studiu a jednotlivých programech, pohovoru z architektury i přijímacích zkouškách a vyrovnávacích kurzech z matematiky. Novinkou je i prodloužení programu. Začínáme v 10.00 a poběžíme až do 15.30 hodin. Počítáme tedy i se zájmem rodičů zeptat se na možné studium svých dětí,“ dodává prof. Zuzana Pešková. Spolu s tím budou v samostatných video chatech k dispozici i stávající studenti fakulty, s nimiž si bude možné individuálně popovídat o studiu, životě na fakultě, o ubytování nebo o akcích v kampusu.

Virtuální prohlídka fakultou se v aktualizované podobě otevře také 29. ledna. „Ke stávajícím videím z podzimu s představením jednotlivých studijních programů jsme teď natočili videa nová. Návštěvníky jejich prostřednictvím zavedeme i do dalších unikátních laboratoří,“ říká prof. Karel Kabele, proděkan pro rozvoj a vnější vztahy Fakulty stavební ČVUT. V jednotlivých předtočených rozhovorech s akademiky se uchazeči dozví řadu informací, mimo jiné je zde vysvětlen i postup v situaci, pokud by kontaktní přijímací řízení nebylo z důvodu epidemie možné.

Kromě toho se návštěvníci budou moci prostřednictvím oka kamery podívat do mnoha různých prostor fakulty a navštívit i další pracoviště mimo její objekt v Dejvicích. Nahlédnou tak například do unikátní Podzemní laboratoře Josef nebo Laboratoře skenovací elektronové mikroskopie SEM. Trasu prohlídky si každý může zvolit sám podle toho, co ho zajímá.

Web s videi bude fungovat i po Dni otevřených dveří. Pokud zde na sebe uchazeči uvedou kontakt, budou dostávat aktuální informace o studiu a přijímacím řízení.

Více informaci na www.fsv.cvut.cz.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
MGR. LIDMILA KÁBRTOVÁ
E-mail: 
LIDMILA.KABRTOVA@FSV.CVUT.CZ
Telefon: 
602 275 716