Datum zveřejnění: 
17. 6. 2020
Šanci vyzkoušet si studium na jedné z nejprestižnějších vysokých škol světa má stovka českých středoškoláků na kurzu Fakulty informačních technologií ČVUT v Praze (FIT ČVUT). Stanford University letos představí svůj jedinečný intenzivní letní kurz programování Introduction to Computer Science (ICS), a to mimořádně v online podobě. Kurz proběhne ve dnech 4. až 21. srpna 2020.

Cílem tohoto v Evropě mimořádného kurzu je zábavnou a atraktivní formou seznámit středoškoláky se základy programování. Již třetí ročník tradičního kurzu proběhne letos zcela netradičním způsobem. Kvůli omezením způsobeným koronavirem Stanford nabídl uspořádat kurz v online podobě společně s FIT CVUT. Účastníkům budou lektoři ze Stanfordu, University Koç a FIT ČVUT předávat znalosti a dovednosti prostřednictvím nabitého a osvědčeného programu, a to výjimečně na dálku prostřednictvím moderních technologií. 

Středoškoláci proniknou do základů programování, a to přes sofistikované přednášky a praktické programovací úlohy. Kurz ze Stanfordovy univerzity je výsledkem dvaceti let práce desítek učitelů s více než deseti tisíci jeho absolventy. Proto jej využívá i řada dalších světových univerzit.

„Tématem letošního ročníku bude programovací jazyk Python. Program ICS bude vycházet z populárního kurzu od Stanford University, který tu chceme prostřednictvím FIT ČVUT představit,“ říká koordinátor projektu doc. Josef Kolář, proděkan pro vnější vztahy na FIT ČVUT.

Ačkoliv je kurz ICS určen především úplným programátorským začátečníkům, na své si přijdou i ti, kteří již s programováním nějakou zkušenost mají. Celý kurz bude probíhat v anglickém jazyce. Přihlášky mohou zájemci podávat do 15. července 2020 na www.fit.cvut.cz/ics.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
ING. PAVLA BRADÁČOVÁ
E-mail: 
PR@FIT.CVUT.CZ
Telefon: 
+420 724 950 904