Datum zveřejnění: 
6. 2. 2020
Fakulta biomedicínského inženýrství Českého vysokého učení technického v Praze v pátek 7. února otevře všem zájemcům o studium obě své budovy v Kladně (nám. Sítná 3105, ul. Sportovců 2311).

V tzv. Kokosu na nám. Sítná si návštěvníci budou moci vyzkoušet sledování základních životních funkcí tzv. umělého pacienta, velmi věrného simulátoru, jediného svého druhu v České republice. Zájemci se seznámí s perspektivními elektromagnetickými aplikacemi v medicíně, jako je princip léčby onkologických pacientů pomocí mikrovlnné hypertermie nebo počítačové modelování magnetické stimulace mozku v rámci léčby pacientů s chronickou bolestí v oblasti obličeje a úst. V laboratoři kontaktních čoček si můžete vyzkoušet změřit dioptrie nebo jak dobrou máte spolupráci očí na cheiroskopu.

Na Kasárnách v ul. Sportovců si návštěvníci budou moci prohlédnout nově vybavené laboratoře biochemie, seznámit se s virtuální výukou studentů bezpečnostních oborů v laboratoři simulačních a praktických metod spolu s unikátním interaktivním 3D modelem krajiny,“ doplňuje doc. Mgr. Zdeněk Hon, Ph.D. K vidění bude i nová Laboratoř robotické rehabilitace s unikátními přístroji.

Více o akci, studijních programech a Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT naleznete na stránkách http://fbmi.cvut.cz.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
ING. IDA SKOPALOVÁ
E-mail: 
SKOPALOVA@FBMI.CVUT.CZ
Telefon: 
+420 224 355 053