Datum zveřejnění: 
19. 8. 2019
Ve dnech 13. až 17. srpna se na polygonu u Autodromu Most konal mezinárodní závod studentských formulí Formula Student Czech Republic, na který každoročně dorazí univerzitní týmy z celého světa.

První místo v kategorii spalovacích formulí získal tým CTU CarTech z Fakulty strojní ČVUT, který potvrdil výbornou letošní formu a po 3. místě v italském Varanu de Melegari přidává další pódiové umístění do své sbírky. Vůz získal 1. místo v kvalifikaci do hlavního závodu a tuto dominanci potvrdil 1. místem v hlavním závodě.  

Formule eForce FEE Prague Formula s elektrickým pohonem z Fakulty elektrotechnické ČVUT si dojela pro 2. místo v kategorii Formula Student Electric. Ve všech dynamických disciplínách se týmu podařilo dosáhnout na TOP 3 nejlepší příčky. V disciplíně Skidpad, AutoX a Endurance tým vybojoval 2. místo. Příjemně tuto vlnu úspěchů doplnilo to, že formule eForce byla nejlépe akcelerujícím vozem na trati se svým časem 3,59 sekund. 

Monopost FSE.08 týmu eForce FEE Prague Formula se na prvních závodech letošní sezóny v Itálii potýkal s technickými problémy, které se podařilo během velmi krátké doby odladit a tým mohl na závodech Formula Student Czech Republic ukázat, že jeho nejnovější vůz má opět potenciál dosahovat na ty nejvyšší příčky. 

Vůz FS.11 týmu CTU CarTech letos prošel velkými konstrukčními změnami, které, jak se ukazuje, měly pozitivní vliv na jeho vlastnosti. Tým před prvními závody absolvoval s vozem náročná testování podvozku, aerodynamiky a dalších komponent. Získaná data použili studenti ČVUT k vyladění vozu a k validaci výpočtů. Jak dodává kapitán týmu Jan Michálek: ”Je to neuvěřitelný, jsme rádi, že můžeme hrdě reprezentovat ČVUT a Českou republiku a ukázat světu, že patříme na špičku.” 

Společně oba týmy, CTU CarTech a eForce FEE Prague Formula, ihned zamíří na španělský okruh v Barceloně, kde budou pokračovat ve svém snažení. 

Dne 2. října 2019 budou oba dva vozy k vidění při ukázkových jízdách na události pořádané oběma týmy, která nese název Den s formulemi. Akce se bude konat v kampusu ČVUT v Dejvicích. 

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
LUKÁŠ PACOŃ
E-mail: 
LUKAS.PACON@FS.CVUT.CZ
Jméno: 
KATEŘINA ANTOŠOVÁ
E-mail: 
KATERINA.ANTOSOVA@EFORCE.CVUT.CZ