Datum zveřejnění: 
25. 1. 2019
V pátek 25. ledna se na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze konalo 30. řádné zasedání Akademického senátu FEL, jehož součástí byla volba nového děkana fakulty. V konkurenci kandidátů prof. Miroslava Husáka, prof. Ondřeje Jiříčka a prof. Borise Šimáka nejvíce senátorů oslovil prof. Petr Páta. Ten v závěrečném hlasování získal 18 kladných hlasů. Do funkce děkana by prof. Páta měl být jmenován rektorem ČVUT v Praze doc. Vojtěchem Petráčkem k 1. červenci 2019.

Prof. Petr Páta v současné době na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze působí jako vedoucí katedry radioelektroniky. V oblasti výzkumu se zabývá obrazovou fotonikou, kompresí vědeckých obrazových dat, akusto-optickými a optickými systémy s prostorově variantní PSF, nebo hyperspektrálním zobrazováním.

Jeho základní děkanskou vizí je rozvoj fakulty směrem k udržení a posílení ekonomické, personální a organizační stability jako předpokladu dlouhodobého rozvoje směrem k excelenci ve všech oblastech činnosti.

K jeho zvolení se vyjádřil stávající děkan Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze prof. Pavel Ripka: „Těším se na spolupráci s nově zvoleným děkanem, včasná volba nám umožní hladké předání funkce.“

Podrobnější informace o všech uchazečích na post děkana FEL a jejich děkanských projektech jsou k dispozici zde: http://www.fel.cvut.cz/cz/senat/volby/2019-volby-dekan_FEL_CVUT/

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Ing. Libuše Petržílková
E-mail: 
libuse.petrzilkova@fel.cvut.cz
Telefon: 
+420 731 077 387