Datum zveřejnění: 
21. 1. 2019
Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze (FIT ČVUT) opět otevírá své dveře jak zájemcům o bakalářské a magisterské studium, tak i široké veřejnosti. Den otevřených dveří proběhne ve čtvrtek 24. ledna 2019 od 9.00 do 16.00 hodin v Nové budově ČVUT. Návštěvníci získají nejen důležité informace o přijímacím řízení, studijních oborech nebo o uplatnění univerzitního výzkumu v praxi. Budou mít navíc také jedinečnou příležitost setkat se s novými humanoidními roboty Pepper nebo vstoupit do světa virtuální reality prostřednictvím nově otevíraného předmětu.

Fakulta si jako hlavní bod programu pro zájemce o studium připravila prezentace bakalářského a magisterského studijního programu Informatika včetně jednotlivých oborů. Přednáška o bakalářském studiu proběhne v 9.00 a 12.30 hodin a k magisterskému studiu v 15.00 hodin. Podrobné informace zájemci získají rovněž u prezentačních stánků jednotlivých oborů přímo od vyučujících nebo od studentů.

„Cílem fakulty je poskytovat studentům kvalitní vzdělání s využitím nejmodernějších technologií, aby mohli získané znalosti využít v praxi během svého studijního i profesního života. Věřím, že návštěvníci Dne otevřených dveří získají veškeré informace, aby se mohli správně rozhodnout o své budoucnosti,“ uvedl děkan fakulty doc. RNDr. Ing. Marcel Jiřina, Ph.D.

Návštěvníci se mohou těšit na opravdu nabitý program. Fakulta mimořádně představí unikátní humanoidní roboty Pepper, kterými jako jediná v ČR disponuje pro studijní účely. Roboti návštěvníkům předvedou, čemu je studenti FIT již od začátku tohoto akademického roku naučili. Zájemci se dále dozvědí podrobné informace o novém předmětu Virtuální realita, který fakulta otevírá od příštího semestru.

Dveře otevře i síťová multimediální laboratoř – SAGElab a Laboratoř zpracování obrazu, kde návštěvníci odhalí, jak funguje kamerový systém pro detekci a sledování objektů i osob. V Laboratoři uživatelského testování bude příležitost vyzkoušet si studentské aplikace sloužící k interaktivnímu vzdělávání dětí. Ukázku bezpečnosti webových aplikací nabídne Laboratoř etického hackování a v Hardwarové dílně si návštěvníci budou moci vyzkoušet prolomení svého hesla a vyrobit si vlastní hardwarový přípravek.

Součástí Dne otevřených dveří budou také zajímavé komentované prohlídky Národní technické knihovny a Nové budovy ČVUT, kde si návštěvníci prohlédnou nově vybavené učebny FIT. Kompletní informace o programu jsou uvedeny na webových stránkách www.fit.cvut.cz/dod_2019-01-24.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Ing. Petra Svobodová Hejlová
E-mail: 
pr@fit.cvut.cz
Telefon: 
+420 224 359 819