Datum zveřejnění: 
24. 4. 2018
Studenti Ústavu designu z Fakulty architektury ČVUT v Praze představili své projekty na prestižním italském Milan Design Week 2018. Jedná se o největší přehlídku designu na světě, která se letos konala v termínu od 17. do 22. dubna.

Studentka designu Kristýna Mikolášková z Ateliéru prof. Akad. Soch. Mariána Karla a MgA. Josefa Šafaříka, Ph.D., zaznamenala obrovský úspěch se svou bakalářskou prací nazvanou emoční svítidlo Dione. Svítidlo bylo vystaveno v rámci Czech Design Week selection na základě předchozího ocenění Best of Design na Czech Design Week 2017. Svítidlo je inspirované planetárními konjunkcemi a denním cyklem slunce, čímž pozitivně působí na psychickou stránku člověka. Práce byla k vidění na Din – Design In 2018 v Lambrate Design District.

Video pozvánka a promo:

https://vimeo.com/265066039

https://vimeo.com/264581456

Info:

http://www.mikolaskova.com/dione/

http://www.formenonline.cz/design-nova-generace-ceskych-designeru-na-milan-design-week/

https://www.facebook.com/Czech-Design-Week-Selection-151529132349140

Na Milan Design Weeku 2018 zanechali studenti Fakulty architektury ČVUT ještě další stopu. Dávid Sivý a Ondřej Rakušan, taktéž z Ateliéru Karel/Šafařík, zde spolupracovali na projektu pro Lasvit, s názvem INDEPENDANT. Vytvořili koncept, rozpohybovali a oživili monumentální sochu Maxima Velčovského jako součást instalace Monster Cabaret. „Jedná se o audiovizuální labyrint, který je jakýmsi billboardem dnešní doby a obsahuje nejkrásnější „fake news“, které lidstvo vytvořilo. Netvor roste do výšky více jak 7 metrů a promlouvá prostřednictvím svým 111 křišťálových obrazovek, které vysílají křišťálově čistou pravdu. To, čemu budete věřit je pouze na vás…,“ uvádí autoři.   

Projekt byl k vidění v Teatro Gerolamo do 22. dubna. Společnost Lasvit se svou instalací Monster Cabaret vyhrála Milano Design Award v kategorii nejlepší instalace, neboť podle ní nejlépe interpretuje současný design a budoucí konceptuální vizi. Milano Design Award je největší soutěží na světě v oblasti designu a dosáhla takové prestiže, že je přirovnávána k filmovým Oskarům.

Video z Milána:

https://www.facebook.com/CvutPrumyslovyDesign/posts/1679438622144433

Info:

https://milan.lasvit.com/independant

http://www.czechdesign.cz/temata-a-rubriky/lasvit-vyhral-v-milane-designoveho-oskara-kabaret-monster-ziskal-oceneni-milano-design-award-2018

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Ing. Arch. Michaela Mrázová
E-mail: 
pr@fa.cvut.cz
Telefon: 
+420 736 142 128