Datum zveřejnění: 
23. 10. 2017
Vedení Českého vysokého učení technického v Praze a Svazu průmyslu a dopravy České republiky pořádají dne 24. října od 10.00 hodin diskusní fórum nazvané Budoucnost českého průmyslu je závislá na kvalitním technickém vzdělávání. Akce se uskuteční v budově ČVUT – CIIRC (Jugoslávských partyzánů 1580/3, Praha 6) a účast přislíbil předseda Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák, předseda Senátu PČR Milan Štěch, předseda hnutí ANO Andrej Babiš, předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, předseda hnutí SPD Tomio Okamura.

Program bude zaměřen na oblasti technického vzdělávání absolventů škol všech stupňů a zvyšování prestiže studia technických programů. K diskusi byli pozváni také představitelé více jak tří desítek nejvýznamnějších průmyslových podniků, zástupci technických vysokých a středních škol.  

„Domníváme se, že pouze ve spolupráci technických vysokých škol, průmyslu a vedení státu je možné připravit a rozvíjet Českou republiku v duchu čtvrté průmyslové revoluce,“ řekl rektor ČVUT prof. Petr Konvalinka.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Bc. Klára Havlíková
E-mail: 
klara.havlikova@cvut.cz