Datum zveřejnění: 
7. 6. 2017
Fakulta dopravní Českého vysokého učení technického v Praze pořádá již třetí unikátní výstavu českých automobilů na své akademické půdě, a to ve dnech 9. až 11. června 2017. Výstava se uskuteční v historických prostorách dvora budovy Konviktská 20, Praha 1. K vidění budou automobily konstruované pro závody jak na okruzích, tak rallyové, historické i z posledních let.

S myšlenkou na obnovení tradice samostatné výstavy věnující se českému automobilovému průmyslu přišli odborníci Ústavu dopravních prostředků, kde je dlouhodobě otevřeno několik projektů konstrukce a bezpečnosti vozidel. Jejich zaměření spočívá ve zvýšení bezpečnosti dopravy a rozšíření osvěty v tomto oboru. „Jedná se o třetí ročník tematických výstav, kdy v rámci toho prvního jsme v roce 2014 představili České motocykly, ve druhém pak v loňském roce Český kabriolet a kupé v průběhu století,“ doplnila Ing. Petra Skolilová, marketingová manažerka Fakulty dopravní ČVUT v Praze.

K vidění budou například vozy Praga R1R, závodní Praga (Alfa, Picollo) z meziválečného období, dále pak Tatra monopost, Škoda MTX, Wikov, Walter a mnoho dalších. Bude zde prezentován i vztah vědy k automobilu, v neposlední řadě také projekty ČVUT, které mají za cíl zvýšení bezpečnosti, ekologičnosti a užitné hodnoty tohoto dopravního prostředku. Bude možné si i zajezdit na simulátoru vyvinutém týmem DSRG na fakultě. Výstava připomene doby slavné, ale zejména slibnou budoucnost. Kromě záměru seznámit studenty i širokou veřejnost s historií a vývojem v oblasti automobilového průmyslu, zde bude mít veřejnost příležitost bližších informací ke studiu na Fakultě dopravní ČVUT, a to formou exkurzí na specializovaná pracoviště. 

Výstava bude přístupna od 9. do 11. června, vždy od 9.00 do 19.00 hodin. Vstupné je zdarma.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Petra Skolilová
E-mail: 
skolilova@fd.cvut.cz
Telefon: 
+420 777 826 652