Datum zveřejnění: 
2. 3. 2017
Fakulta dopravní Českého vysokého učení technického v Praze byla vyzvána organizátory prestižní výstavy MOTOSALON 2017, který se koná ve dnech 2. až 5. března 2017 na PVA Letňany, aby zde představila výsledek mezinárodního projektu MOTOSTUDENT. Jedná se o unikátní závodní motocykl, který je první studentskou motorkou na půdě ČVUT v Praze a zároveň jediným českým zástupcem v této mezinárodní soutěži.

S motorkou, kterou si studenti sami na fakultě postavili, se tým CTU LIONS na počátku října 2016 zúčastnil mezinárodních závodů MOTOSTUDENT ve Španělsku a dostal se až do finále! Týmy mají za úkol na svých univerzitách vyvinout závodní motocykl dle daných pravidel a s použitím předepsaných a dodaných komponent. V rámci návrhu a vývoje motocyklu je nutné provést i statické i dynamické modelování v simulačních programech a ověření mechanické tuhosti výrobku i jeho provozních parametrů. Kromě technické stránky vývoje je třeba připravit i plány teoretické sériové výroby. Součástí výrobních plánů je nejen technologie a koncepce výroby, ale také ekonomická analýza a manažerský koncept. Na Fakultě dopravní ČVUT je projekt veden pedagogy z Ústavu dopravních prostředků.

Celý tým CTU LIONS  se do dalšího ročníku 2017/2018 mezinárodní soutěže MOTOSTUDENT přihlásil s projektem pro standardní typ motocyklu, ale i s návrhem elektromotocyklu.

Studentský motocykl můžete vidět na vlastní oči na výstavě MOTOSALON 2017, kdykoliv do neděle 5. března 2017 v hale č. 4 na stánku č. 417. 

Více o celém projektu MOTOSTUDENT naleznete zde: http://k616.fd.cvut.cz/full/motostudent/

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Petra Skolilová
E-mail: 
skolilova@fd.cvut.cz
Telefon: 
+420 777 826 652