Datum zveřejnění: 
28. 11. 2016
Expertní panely Rady vlády pro výzkum, vývoj, inovace (RVVI) vybraly ve II. pilíři Hodnocení výsledků výzkumných organizací RVVI 2015 celkem 276 nejlepších výsledků českého výzkumu za období 2010 až 2014. V prestižním seznamu má ČVUT v Praze 32 výsledků, z toho 14 publikací čí patentů pochází z Fakulty elektrotechnické.

Kritériem hodnocení ve II. pilíři je excelence výsledku. Ten se posuzuje u publikačních výsledků jejich ohlasem a u výsledků aplikačních průmyslovým dopadem. Optimálním kandidátem tedy může být např. vynález chráněný mezinárodním licencovaným patentem nebo vysoce citovaný článek, jehož autor či autoři získali další ocenění. Některé výsledky vědců z Fakulty elektrotechnické ČVUT mají atributy dokonce obou příkladů současně.

„Jak Fakulta elektrotechnická, tak celé ČVUT dosáhlo lepšího výsledku s publikacemi, kde má menší podíl, tedy s takovými, které jsou výsledkem spoluprací s jinými výzkumnými organizacemi,“ říká k úspěchu děkan fakulty, prof. Pavel Ripka a dodává: „ Jedním z výsledků je mezinárodní patent, jehož licenci se nám podařilo prodat německému telekomunikačnímu operátorovi.“

Do prestižního seznamu bylo také zařazeno 8 publikací z Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské, 3 publikace z Fakulty stavební, po 2 publikacích mají Fakulta strojní, Fakulta biomedicínského inženýrství a Ústav technické a experimentální fyziky. S jednou publikací přispěla k úspěchu ČVUT také Fakulta dopravní.

 Další informace o výsledcích excelentního výzkumu na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze jsou k dispozici na stránce: http://www.fel.cvut.cz/cz/aktuality/excelentni-vysledky-vyzkumu

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Ing. Libuše Petržílková
E-mail: 
libuse.petrzilkova@fel.cvut.cz
Telefon: 
224 355 620