Datum zveřejnění: 
21. 11. 2016
Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze pořádá 25. listopadu od 8.30 hodin Den otevřených dveří. Během akce, která se již tradičně koná jak v sídle fakulty v pražských Dejvicích, tak i v budově na Karlově náměstí, budou představeny nejen možnosti studia, ale také špičkové laboratoře a projekty. Pro středoškolské učitele bude připraven seminář o výukové platformě Nucleo.

Zájemci o studium, kterých pravidelně na obě pracoviště fakulty dorazí více než 600, budou obeznámeni s náplní jednotlivých studijních programů. Pro ucelení obrazu o možnostech uplatnění po absolvování fakulty budou po celý den probíhat prezentace jednotlivých výzkumných pracovišť. Po dobu trvání programu budou také přístupné špičkové laboratoře, jako jsou laboratoř leteckých systémů, měřicí techniky, kybernetiky, biomedicínského inženýrství, elektrických obvodů, akustiky, energetiky, elektrických strojů, mikroprocesorových aplikací a mnoho dalších. Návštěvníci si také budou moci vyzkoušet software na detekci obličeje, navštívit audiovizuální studio s klíčovací plochou, nebo se seznámit s projektem studentské elektroformule.

Pro středoškolské pedagogy bude v Dejvicích od 9.00 do 13.00 hodin připraven seminář o možnostech využití výukové platformy Nucleo, která na fakultě vznikla. Jedná se o ekonomickou náhradu napájecího zdroje 5 V, osciloskopu, generátorů a voltmetru pro samostatnou (i domácí) práci studentů při řešení úloh z elektroniky, fyziky a elektrických měření. Součástí semináře bude praktická práce s platformou. Vybraným školám pak platformu LEO včetně potřebného kitu a součástek fakulta bezplatně poskytne. Účast na semináři je třeba potvrdit do 23. listopadu na e-mail: slamajan@fel.cvut.cz.

Podrobnosti o platformě jsou k dispozici na stránce: http://measure.feld.cvut.cz/soutěž/leo

Další informace o programu dne otevřených dveří naleznete na adrese: http://www.fel.cvut.cz/cz/prestudent/dod

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Ing. Libuše Petržílková
E-mail: 
libuse.petrzilkova@fel.cvut.cz
Telefon: 
224 355 620