Datum zveřejnění: 
4. 10. 2016
České vysoké učení technické v Praze představí v pondělí 10. října 2016 v prostoru dejvického kampusu v Praze svůj podnikatelský inkubátor Inqbay. Ten podporuje začínající podnikatele s jasnou vizí, inovativními nápady nebo zajímavými projekty. Studenti technických oborů si mohou vstupem do inkubátoru osvojit podnikatelské dovednosti, které jim často chybí.

Podnikatelský inkubátor ČVUT Inqbay nabízí moderní co-workingové a networkingové prostředí, které umožní začínajícím podnikatelům rozvíjet jejich nápady, produkty či řešení a uvádět je na trh. Začátky podnikání nejsou nikdy snadné, proto inkubátor ČVUT Inqbay poskytuje systematickou podporu formou předávání znalostí a zkušeností a zprostředkováním pracovních kontaktů. Zkušení mentoři provedou začínající podnikatele neobtížnější fází jejich podnikatelských začátků.

 

Inkubátor ČVUT Inqbay je otevřeným ekosystémem pro začínající firmy a podnikatele, který spolupracuje s domácími i zahraničními partnerskými inkubátory, univerzitami a investory. Podporuje transfer technologií a komercializaci výsledků vědy a výzkumu s cílem zvýšit šance projektů vznikajících na ČVUT na úspěšný vstup do komerční sféry.

V rámci slavnostního představení inkubátoru ČVUT Inqbay dne 10. října 2016 od 9.00 do 15.00 hodin před budovou Národní technické knihovny zve ČVUT všechny zájemce s inovativním duchem a touhou samostatně podnikat na odpolední workshop. Svým tématem „Základy podnikatelských dovedností“ je určen nejen zájemcům o vstup do inkubátoru, ale i těm, kteří chtějí s inkubátorem navázat spolupráci. Přihlášky do inkubátoru lze stáhnout na webových stránkách inkubátoru ČVUT Inqbay a zaslat emailem do 31. října 2016.

Silný aplikační potenciál ČVUT spolu s novou značkou a službami inkubátoru ČVUT Inqbay nabízejí studentům a začínajícím podnikatelům pevnou základnu pro jejich podnikání. „Chceme navázat na to nejlepší, co kdy na ČVUT vzniklo, využít obrovský lidský potenciál, který je zde k dispozici, a transformovat jej na konkrétní podnikatelské úspěchy,“ říká Ivo Stanček, vedoucí inkubátoru ČVUT Inqbay. Inkubátor ČVUT Inqbay je součástí Odboru pro řízení projektů a transfer technologií Rektorátu ČVUT v Praze.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Mgr. Jitka Seguin
E-mail: 
jitka.seguin@cvut.cz
Telefon: 
775 128 776