Datum zveřejnění: 
15. 7. 2016
Ve středu, 13. července 2016, byla podepsána dohoda o spolupráci mezi Českým institutem informatiky, robotiky a kybernetiky (CIIRC) Českého vysokého učení technického v Praze a společností Eaton European Innovation Center (EEIC). Dohoda je zaměřená na výzkum a rozvoj spolupráce na projektu Průmysl 4.0 včetně průmyslové mechanizace, kybernetiky, internetu věcí a mikrogridů.

Na základě dohody bude otevřena první společná laboratoř CIIRC a společnosti Eaton v nových univerzitních prostorách v Praze-Dejvicích, s cílem prezentovat společný výzkum na systémové úrovni.

“Tato dohoda je důležitým milníkem v naší spolupráci, která trvá od prvního dne existence EEIC v Roztokách. Velice si vážíme našeho partnerství se společností Eaton, která již přináší zajímavé výsledky na poli kontroly strojů a v přidružených systémech. Dohoda znamená přirozené rozšíření společného úsilí na novou, vyšší úroveň,” řekl prof. Petr Konvalinka, rektor ČVUT v Praze.

Ram Ramakrishnan, Executive VP a CTO, Eaton dodal: “Dohoda zajistí univerzitním studentům a zaměstnancům lepší přístup k nejnovějším technologiím, jako je Průmysl 4.0. Navíc dojde k vybudování silných vztahů mezi oběma institucemi, které budou benefitovat z výsledků výzkumu tak, abychom zajistili efektivnějsí a udržitelnější budoucnost pro naše zákazníky.”

Současné nejmodernější zařízení společnosti Eaton - Eaton European Innovation Center (EEIC) ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách je globálním inovačním centrem pro Evropu, Střední východ a Afriku a jedním z pěti celosvětových inovačních center, která lze najít také ve Spojených státech amerických, Indii a Číně.

Eaton European Innovation Center je společnost zajišťující nezkreslené výsledky výzkumu, který se zabývá vývojem zdrojů energie pro příští generace, ať již jde o elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii tak, aby pracovala s vyšší účinností, efektivitou, bezpečností a udržitelností. Eaton’s European Innovation Center má v současné době 82 zaměstnanců a společnost plánuje v dalších letech rozšířit počet pracovníků až na 300.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Kateřina Hanibalová
E-mail: 
katerina.hanibalova@cvut.cz
Telefon: 
603 907 747