Datum zveřejnění: 
1. 6. 2016
Dne 23. května se ve Vídni uskutečnila konference Stargate - The Innovation Day by iHub, pořádaná online platformou iHub. Stargate je síť evropských platforem iHub, inkubátorů a akcelerátorů, které spolupracují v rámci EU. Jejím členem je i inkubátor ČVUT InovaJET.

Dvacet start-up firem z 15 zemí, které jsou podporovány členy sítě iHub, představilo na konferenci své inovativní produkty a služby. Mezi investory byli zástupci např. z Paua Ventures, Aster Capital, Axel Springer, Deutsche Telekom, Bosch VC nebo Vodafone.

Vznik sítě iHub byl původně iniciován Evropskou komisí a vzdělávací organizací EIT Digital, která se zaměřuje na digitální inovace a podporu technologie FIWARE. Tyto aktivity však nakonec vyústily v dlouhodobý program na podporu začínajících firem v Evropě.

„V síti iHub propojujeme 130 let zkušeností s podporou a investicemi do začínajících firem. Pracovali jsme na více než 1300 projektech, viděli jsme jejich růst, etablování v Evropě i jejich panevropský úspěch,“ vysvětluje Rafa Aguado, generální ředitel společnosti iHub a zakladatel španělského akcelerátoru Bolt.

Start-up firmy na konferenci představily inovativní řešení v oblasti IoT (internetu věcí), PropertyTech, hudby, digitálního zdravotnictví a dalších oblastí. Mezi nejvýznamnější z nich patří Audiotube, coModule, STYLIFF, Measurence, OJOO, Tracktics, indoo.rs, Sofasession, Urban Clouds, RezGuru, Sport50, Zoomsquare, Dignisen, iLocator, MOGY, SprayPrinter, Sorex Wireless Solutions, Canard Drones a Smart Load Solutions.

„Naším cílem je pomáhat začínajícím firmám a prostřednictvím internetových inovací podporovat udržitelné podnikání. Partneři iHub jsou odborníky ve svých regionálních ekosystémech. To znamená, že můžeme poskytnout významnou pomoc při hledání vhodných partnerů nebo investorů v celé Evropě“, dodává Ivo Stanček, vedoucí inkubátoru ČVUT.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Mgr. Jitka Seguin
E-mail: 
jitka.seguin@cvut.cz
Telefon: 
775 128 776