Datum zveřejnění: 
19. 5. 2016
Peter Chalupianský studuje program Elektrotechnika, energetika a management na Fakultě elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze. V rámci studia se vydal na semestrální pobyt na Kyungpook National University v Jižní Koreji. Svoji cestu spojil s unikátním charitativním projektem “Kde je Péťa?”, který sám vymyslel a zorganizoval. Ve spolupráci s nadací Konto BARIÉRY posílá přes svůj blog speciální pohlednice, z jejichž koupě jde výtěžek na handicapované děti.

Spojit studijní pobyt s užitečnou věcí si vzal za cíl pětadvacetiletý student Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze Peter Chalupianský. Ten v rámci svého oboru Ekonomika a řízení energetiky vycestoval letos v únoru na největší státní univerzitu v Koreji - Kyungpook National University v Daegu, kde pracuje na své diplomové práci. Před svým odjezdem Peter vymyslel a zrealizoval blog “Kde je Péťa?”, charitativní projekt zaštítěný Kontem Bariéry. Jeho cílem je získat finanční prostředky pro handicapované děti pomocí rozesílání originálních pohlednic přímo z Jižní Koreje.

Odběratelé originálních pohlednic mohli také získat pozdrav z korejského Jeju Island či z Filipín a již nyní se mohou těšit na zásilky z Japonska.

Sám autor blogu ke svému nápadu říká: „Jsem šťastný, že se mně, obyčejnému klukovi, podařilo za dva měsíce vybrat peníze, které pomohly už dvěma dětem. Myslím, že je důležité spojovat běžné věci i s něčím pěkným. A když jsem se před rokem dozvěděl, že pojedu do Jižní Koreje, tak jsem věděl, že chci pomáhat a podpořit handicapované děti, které nemají stejné štěstí v životě a nemohou studovat a cestovat jako já.“

Informace o projektu „Kde je Péťa? jsou k dispozici na internetové stránce:

http://www.kdejepeta.cz/

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Ing. Libuše Petržílková
E-mail: 
libuse.petrzilkova@fel.cvut.cz
Telefon: 
224 355 620