Datum zveřejnění: 
4. 3. 2016
V prostorách Fakulty strojní Českého vysokého učení technického v Praze, které nejsou běžně veřejnosti přístupné, se 18. března 2016 od 19.00 hodin objeví poprvé v této velikosti a rozsahu, artefakty EXPO MILANO 2015 vytvořené z plastových pet lahví z dílny Ing. arch. Kateřiny Novákové z Fakulty architektury. V šatně návštěvník nenajde oděvy, ale kapelu Vasilův Rubáš. V halové laboratoři mechaniky se vztyčí stage z pet lahví a na ní se objeví frontman skupiny Monkey Business Matěj Ruppert, vystřídá ho balkánská dechovka Love Songs Orchestra, a nebude chybět studentská kapela The Osels. Na parkovišti místo aut zaparkuje Slack show Lukáše Černého, která úplně poprvé vystoupí se zcela netradičním slack performance v komediálním stylu. Divadelní smršť improvizačního divadla Impra propojí celý večer do jedinečného celku.

Třetí ročník Studentské noci opět otevře prostory Fakulty strojní ČVUT v Praze, které slouží ke zcela jiným účelům. Halové laboratoře jsou místem, kde od pondělí do pátku pracují lidé, kteří jsou schopní konstruovat, modelovat a optimalizovat zařízení pro tří- až pětinásobné zvyšování výkonu spalovacích motorů nebo vyvíjet ultralehký letoun, který má vlastnosti proudového letadla. Halové laboratoře jednotlivých ústavů se v pátek 18. března od 19.00 hodin promění v srdce celé akce. „Fakulta strojní doslova vydá všanc prostory svým studentům. Je to ta nejsvobodnější akce na poli ČVUT. Neznám děkana, který by nejen v tomto ohledu dával svým studentům takový prostor a důvěru,“ říká Ing. Marta Špačková, vedoucí PR oddělení Fakulty strojní.

Studentská noc je prostor pro nahlédnutí do nevšedních míst a setkání nejen se studenty Fakulty strojní ČVUT. „Fakulta strojní díky Studentské noci dává prostor talentovaným studentům celého ČVUT a studentům, kteří se chtějí zapojit do dění fakulty. Jedná se o dialog mezi akademickou obcí a studenty, mezi jednotlivými fakultami a širokou veřejností, který je pro nás velmi důležitý,“ přibližuje jeden z cílů Studentské noci děkan Fakulty strojní ČVUT prof. Ing. Michael Valášek, DrSc. Že se jeho slova naplňují, dokazuje nejen zájem studentů o akci samotnou, ale i nárůst vzájemné kooperace mezi jednotlivými fakultami.

Otevření unikátních prostor je doprovázeno nevšedním programem. Vstup na celou akci je zdarma. Více na www.studentskanoc.cz.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Marta Špačková
E-mail: 
marta.spackova@fs.cvut.cz
Telefon: 
608 048 427
Jméno: 
Ivana Gőtzová
E-mail: 
Ivana.gotzova@fs.cvut.cz
Telefon: 
604 512 861