Datum zveřejnění: 
3. 11. 2015
Tento pátek 6. listopadu se na Fakultě elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze na Karlově náměstí uskuteční první předkolo oblíbené studentské ROBOSOUTĚŽE.

Populární soutěž pro tříčlenné středoškolské týmy startuje prvním předkolem již 6. listopadu, druhým pak 13. listopadu, třetím 20. listopadu a následným čtvrtým předkolem 27. listopadu, a to vždy od 11.30 hodin v učebně KN:E-107 na Karlově náměstí. Úkolem každého soutěžního týmu bude sestavit robota ze stavebnice LEGO MINDSTORMS tak, aby splnil zadanou soutěžní úlohu co možná nejlépe. Nejlepší tři týmy z každého předkola (celkem tedy 12 týmů) změří své síly ve finále 18. prosince s univerzitními týmy.

V letošním roce budou roboti řešit úlohu Požární zásah. Pořadatel soutěže, Dr. Martin Hlinovský z katedry řídicí techniky k zadání uvádí: „Jako každý rok jsme se i letos snažili přijít v soutěži s nějakým novým, neotřelým, ale náročným úkolem. Za uplynulých šest let již studenti zvládli vyřešit úlohy Bludiště, SUMO, Balancování s míčkem, Mobilní most, Sbírání míčku a PAC-MAN. Vždycky nás mile překvapí množství konstrukčních řešení a vynalézavost studentů.“

Soutěž je veřejná a jsou na ni zváni příbuzní, spolužáci a přátelé soutěžících a všichni zájemci o mobilní roboty a o studentské soutěže.

Podrobnosti o letošním zadání, seznam přihlášených týmů a další informace jsou k dispozici na stránce www.robosoutez.cz

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Ing. Libuše Petržílková
E-mail: 
libuse.petrzilkova@fel.cvut.cz
Telefon: 
224 355 620