Datum zveřejnění: 
16. 10. 2015
Fakulta elektrotechnická Českého vysokého učení technického v Praze v koprodukci s Českou televizí vytvořila osmidílný dokumentární cyklus Jednou nohou v Absolutnu. Ten bude na programu ČT2 uveden v neděli 25. října v 18.15 hodin.

Nový koprodukční dokumentární cyklus připravovaný ve spolupráci Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze a České televize přinese nevšední pohled na atraktivní výzkumná témata. Během osmi týdnů budou uvedeny snímky Hon na Parkinsona, Stroje nás vidí, BLACKOUT, R.U.R., Vpřed!, Bytosti a aparáty, Elementární film a (Jednou nohou v absolutnu) … druhou nohou na hraně.

Odborný garant seriálu Ing. Jan Sláma z Fakulty elektrotechnické ČVUT k cyklu uvádí: „Spolu s celým filmovým štábem jsme se snažili zachytit problematiku jednotlivých témat tak, aby byla divácky atraktivní a aby přinesla divákům nové, mnohdy neotřelé, pohledy na danou věc. Během natáčení jsme navštívili, například švýcarský CERN, nácvik mezinárodní koordinace dispečerů rozvodných sítí elektrické energie v německém Dortmundu, řadu výzkumných laboratoří na Fakultě elektrotechnické i mimo ni a další zajímavá místa, která nejsou běžně dostupná. Seriál je koncipován tak, aby ukázal, jak zajímavá může být věda a jak širokou škálou výzkumu se na Fakultě elektrotechnické ČVUT zabýváme.“

Podrobnosti o seriálu naleznete na webové stránce: http://www.fel.cvut.cz/cz/film/

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Ing. Libuše Petržílková
E-mail: 
libuse.petrzilkova@fel.cvut.cz
Telefon: 
224 355 62