Datum zveřejnění: 
7. 8. 2024
V červenci 2024 byl Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy schválen návrh projektu s názvem „Podpora zelených dovedností a udržitelnosti na ČVUT v Praze“ s registračním číslem NPO_CVUT_MSMT-2123/2024-4. Projekt byl připraven do výzvy vypsané k plánu RePowerEU Národního plánu obnovy, Komponenty 7.4 „Adaptace školských programů – Podpora zelených dovedností a udržitelnosti na vysokých školách“. Projekt ČVUT byl podpořen v maximální celkové výši způsobilých výdajů projektu částkou 59 142 000 Kč.

Cílem projektu je zařadit témata zelené transformace a udržitelnosti do nových studijních programů, nových předmětů a kurzů celoživotního vzdělávání (CŽV), jejichž absolventi budou vybaveni zelenými dovednostmi a znalostmi a tím se stanou kvalifikovanou pracovní silou v dynamicky se rozvíjejících oborech souvisejících s ekologickou transformací.

Díky tomuto projektu vzniknou na ČVUT 3 nové studijní programy, 41 nových nebo inovovaných předmětů, 8 kurzů CŽV, 2 nová strategická partnerství a celouniverzitní strategie udržitelnosti pro ČVUT.

Projekt se bude realizovat do 31. 12. 2025 a podílí se na něm všechny součásti ČVUT. 

Picture