Datum zveřejnění: 
25. 6. 2024
Digitalizace představuje pro Českou republiku zásadní příležitost, díky které se může posunout mezi nejrozvinutější státy světa. K dosažení tohoto cíle pomáhá již tradičně mezinárodní konference Digitální Česko. Letos již po deváté.

V rámci konference se představí nejen česká „digitální“ elita, ale také zahraniční experti. Účastníci se tak mohou těšit na vystoupení eurokomisařky Dubravky Šuici,  která zde představila budoucnost digitalizace z pohledu Evropské komise! O digitalizaci hovořil i Miles Yu, člen nejužšího týmu poradců bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa, nebo Opher Brayer, izraelský vizionář a inovátor v oblasti umělé inteligence a mnoho dalších českých i zahraničních hostů.

Mezi diskutéry v bloku Digitalizace vzdělávání a propojení s trhem práce nechyběl ani rektor ČVUT Vojtěch Petráček. Digitalizace vzdělávání transformuje přístup ke studiu, což pozitivně dopadá také na trh práce, kde jsou digitální dovednosti stále žádanější. Jak rektor připomněl, digitalizace výuky měla veliký smysl při covidu, ale zdůraznil důležitost osobního kontaktu při výuce. 

Info o konferenci včetně jejího záznamu najdete na https://www.digitalni-cesko.eu/  (blok o Digitalizaci vzdělávání od 5:45:05)

Picture