Datum zveřejnění: 
14. 6. 2024
V nové budově Národního muzea se dnes konalo finále matematické soutěže Pangea. Výsledky pak byly vyhlášeny v pozdním odpoledni v Hudebním divadle Karlín.

Při dopoledním bloku v Národním muzeu se ČVUT coby partner letošního ročníku soutěže pro žáky 4.-9. tříd prezentovalo s vlastním, hojně navštěvovaným stánkem. Součástí dopoledne byla krom finálového kola také debata s Vladimírem Kořenem a křest jeho nové knihy.

Profesor Fakulty stavební Jaroslav Pollert pak v odpoledním programu přednášek vystoupil coby bývalý reprezentant v kanoistice a mistr světa ve slalomu na divoké vodě. Kromě něj - v rámci zaměření letošního ročníku na sport a kinematografii - se prezentovali a s dětmi z celé republiky besedovali tenistka Andrea Sestini Hlaváčková, fotbalista Karel Poborský, mistryně světa v ledolezení a chovatelka ledních mědvědů v pražské zoo Aneta Loužecká a hokejista Jiří Šlégr. Ten také dekoroval úspěšné řešitele medailemi, u nejmladších kategorií spolu s prof. Pollertem, u starších pak se senátorem Jiřím Růžičkou.

Na závěr předával absolutním vítězům jednotlivých kategorií ve zcela plném Hudebním divadle Karlín odměny od ČVUT rektor Vojtěch Petráček.

Nezbývá než se těšit na další ročník této oblíbené matematické soutěže - Pangea 2025.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture