Datum zveřejnění: 
6. 6. 2024
Dnes odpoledne podepsali zástupci ČVUT v Praze a korejské technické univerzity KETI rozšíření memoranda o spolupráci. Cílem této spolupráce je podpořit zájem v oblasti výzkumných aktivit a v oblasti výměny lidských zdrojů a znalostí mezi oběma univerzitami, a to na poli pokročilých technologií, digitálních dvojčat, optimalizace energií, testování inteligentních systémů a robotiky.

V praxi by to mělo znamenat vzájemnou výměnu odborníků z obou univerzit, jejich účast na výzkumných aktivitách druhé univerzity, pořádání konferencí, technologických seminářů a workshopů na různá výzkumná témata či vzájemnou výměnu informací týkajících se rozvoje na poli výzkumu.

Za České vysoké učení technické v Praze memorandum podepsal prorektor pro vědu, tvůrčí činnost a doktorské studium Zbyněk Škvor, za korejskou univerzitu KETI pak její prezident Heedong Shin. Přítomen byl i velvyslanec Korejské republiky v ČR Youngki Hon.

Prorektor Škvor k podpisu uvedl: „KETI je renomovaným partnerem ze země, se kterou již spolupracujeme v řadě oblastí a sdílíme společné hodnoty. Těší mě, že nacházíme nové oblasti pro vzájemnou spolupráci.“

Picture

Picture