Datum zveřejnění: 
23. 5. 2024
Poděkování za příspěvek univerzity k obranyschopnosti České republiky v oblasti aktivní zálohy převzal ve Vyškově rektor ČVUT doc. Vojtěch Petráček.

Ve středu 22. května se uskutečnilo v prostoru Velitelství výcviku – Vojenské akademie Vyškov setkání vojáků Aktivní zálohy Ozbrojených sil ČR a jejich zaměstnavatelů s hlavními funkcionáři Armády ČR. Při této příležitosti ocenil náčelník Generálního štábu Armády ČR generálporučík Karel Řehka zaměstnavatele vojáků za podporu aktivní zálohy a za podíl na obraně naší země a předal jim děkovné listy. 

"Ta spolupráce s armádou je důležitá, a to nejen na poli vědy a výzkumu, ale právě i zapojením do aktivních záloh," uvedl rektor Petráček po převzetí děkovného listu. Podle něj se jedná o poděkování všem zaměstnancům a studentům ČVUT, kteří jsou členy aktivních záloh české armády. Tato služba vlasti je navíc součástí aktivit, na nichž se armáda a univerzita dohodly v rámci memoranda o spolupráci podepsaného loni v dubnu.

Na programu ve Vyškově byla po předání děkovných listů také prezentace techniky a vybavení pozemních a vzdušných sil a prohlídka výcvikových trenažérů.

Picture