Datum zveřejnění: 
15. 5. 2024
V úterý 14. května se na sportovištích ČVUT konal tradiční rektorský sportovní den. Organizaci celé akce a realizaci jednotlivých sportovních klání zaštítil Ústav tělesné výchovy a sportu.

Ještě před úterním „startovním výstřelem“ mohli studenti i zaměstnanci ČVUT zaznamenat první inovaci, kterou byly nové webové stránky celé akce (sportovnidencvut.cz). Díky nim si mohli nejen vybrat z pestré přehledné nabídky jednotlivých sportovních odvětví, ale také se na jednotlivé turnaje přihlásit a zjistit vše potřebné. Propagace celé akce proběhla i přes tradiční komunikační kanály (sociální sítě, informační panely, nástěnky, plakáty). Drobnou obměnou prošla i nabídka pohybových aktivit. V pestré nabídce Rektorského dne byly letos tyto sporty: softbal, lukostřelba, kanoistika, basketbal, stolní tenis, squash, futsal, turistika, volejbal, tenis, frisbee, cyklistika, bowling, beachvolejbal, dračí lodě a nově orientační běh.

Jako každoročně poutal největší pozornost souboj fakult na dračích lodích spojený s doprovodným programem a příjemným zázemím loděnice v Chuchli. Deset posádek ČVUT doplnily ještě další tři z VŠCHT, což soubojům na Vltavě dodalo patřičný náboj. V průběhu dne se v chuchelské loděnici sportovně pobavilo okolo čtyř set studentů, absolventů, zaměstnanců současných i bývalých. Nejlepším posádkám v jednotlivých kategoriích za potlesku všech přítomných předal poháry rektor Vojtěch Petráček.

Mezi další nejpočetněji zastoupené turnaje můžeme zařadit futsal (60 účastníků), volejbal (93) a bowling (40). Své příznivce si ale našly i další sporty jako stolní tenis (21), softbal (22), tenis (22), beachvolejbal (30), squash (7), lukostřelba (6). Dva týmy se shodně sešly na basketbalu a frisbee. Velký zájem byl také o outdoorové aktivity, na vodu vyrazilo přes čtyřicet studentů (Sázava 15, Berounka 26), turistiku si vybralo deset lidí, orientační běh osmnáct a na kole vyrazilo dvanáct cyklistů.

Celkový součet přes 800 zapojených aktivně sportujících účastníků dokazuje, že je o akci značný zájem. Rektorský sportovní den má však význam nejen sportovní, ale také sociální, je bezesporu jednou z největších akcí na ČVUT, kde se mohou studenti ztotožnit se svou univerzitou.

Kompletní fotogalerie