Datum zveřejnění: 
26. 1. 2024
Za tři dny veletrh navštívilo téměř dvacet tisíc lidí. Expozice ČVUT si rozhodně na nezájem stěžovat nemohla. Lákaly vystavené exponáty, občerstvení v podobě modrého perlivého nápoje i chill out zóna a sprejerská stěna. A v první řadě samozřejmě stanoviště jednotlivých fakult s informacemi o studiu i studentském životě na ČVUT.

Novinkou tohoto veletrhu byla u ČVUT výkonnostní soutěž v jízdě na CDuro Biku, která se konala několikrát denně a zájemcům dala pěkně zabrat. Ti, kdo za minutu ujeli nejdelší vzdálenost, byli odměněni drobnými dárky od ČVUT. Uhlíková konstrukce však zaujala i spoustu kolemjdoucích. 

Nechyběla formule, motocykl, raketa, vodní slalom Kadaň, bonbonkovač umělé inteligence, prohlídka anatomie lidského těla, simulátor řízení letového provozu či třeba možnost měření zraku a oblíbený robot Ludvík. Zájem byl i o zábavné prvky typu "tetování" s motivy ČVUT a vysoce oblíbené nafukovací balonky. Na stanovištích všech osmi fakult a Masarykova ústavu vyšších studií po celé tři dny studentky a studenti neúnavně odpovídali na dotazy tisíců zájemců o studium na ČVUT, a to jak z řad středoškoláků, tak i jejich příbuzných či pedagogů. Všech těchto devět součástí univerzity se také prezentovalo v blocích programu v přednáškovém sále, který byl zaplněný do posledního místa. A přímo pedagogům pak univerzitu představil a na jejich dotazy odpovídal v samostatném bloku prorektor ČVUT Radek Holý. 

Pražský Gaudeamus se již tradičně konal pod záštitou (mimo jiných) rektora ČVUT Vojtěcha Petráčka. Protože mu pracovní vytížení nedovolilo zúčastnit se slavnostního zahájení, veletrh v jeho zastoupení zahájila kancléřka Lucie Orgoníková. Ta pak také na slavnostním večeru převzala diplom a cenu pro ČVUT za 2. místo v soutěži o nejlepší expozici.

Teď už jen doufejme, že byl veletrh přínosný hlavně pro návštěvníky a že mnozí z nich se jednou stanou úspěšnými absolventy naší univerzity.

Snímky z prvního dne ZDE
Další pak v příspěvcích na sociálních sítích ČVUT.