Datum zveřejnění: 
27. 11. 2023
Na zámku Josefa Hlávky v Lužanech u Přeštic bylo oceněno 54 nejlepších studentů a absolventů pražských vysokých škol, brněnské techniky a mladí talentovaní vědečtí pracovníci Akademie věd ČR. Mezi oceněnými byli i studenti ČVUT.

Cenu pro nejlepší studenty elektrotechnických fakult prof. Daniela Mayera získal student 3. ročníku doktorského studia na katedře teorie obvodů FEL ČVUT Ing. Tomáš Kouba.

Cenu Josefa Hlávky pak získali Bc. Barbora Hálková z Fakulty stavební, Ing. Jan Šmaus z Fakulty strojní, Ing. Šimon Mandlík z Fakulty elektrotechnické, Ing. Ondřej Kubů z Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské, Bc. Šimon Knettig z Fakulty architektury, Ing. André Maia Pereira z Fakulty dopravní, Ing. Leoš Tejkl z Fakulty biomedicínského inženýrství, Ing. David Bernhauer, Ph.D. z Fakulty informačních technologií a Bc. Adam Jirout z Masarykova ústavu vyšších studií.

Nadační příspěvky Nadání Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových jsou přiznávány ve formě stipendií výjimečným jednotlivcům, a to ve formě cestovního, vědeckého nebo uměleckého stipendia. O nadační příspěvek mohou žádat vynikající jednotlivci z veřejných vysokých škol a dalších institucí v působnosti Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a z Akademie věd České republiky.

http://www.hlavkovanadace.cz/galerie_23.php?id=6