Datum zveřejnění: 
27. 10. 2023
Celodenní Kurz rozvoje pedagogických, didaktických a sociálně psychologických dovedností pro doktorandy ČVUT se v říjnu konal na Masarykově ústavu vyšších studií, a to v rámci cyklu Doktorandské dny, které pořádá oddělení podpory studia Ústřední knihovny ČVUT.

Odborný program byl rozčleněn do šesti tematických bloků – Úvod do edukačních věd, Stres management v práci učitelů, Self management, Osobnost učitele a komunikace se studenty, Didaktika technických předmětů. Na závěr byl zařazen workshop s ukázkou možnosti využití virtuální reality ve výuce komunikačních dovedností budoucích učitelů. Lektorské zajištění a zázemí poskytl Masarykův ústav vyšších studií pod vedením odborného garanta doc. Ing. Davida Vaněčka, Ph.D.

Kurzu se zúčastnili doktorandi a doktorandky a pracovníci ČVUT, kteří zahajují svou pedagogickou kariéru. Účastníci hodnotili kurz jako přínosný pro svou praxi a skvělý náhled do pedagogických, didaktických a psychologických dovedností. Do budoucna by uvítali podobný typ vzdělávacích akcí, který by se prakticky zaměřil na rozvoj komunikačních a prezentačních dovedností doktorandek a doktorandů.