Datum zveřejnění: 
25. 10. 2023
Prezentace studentských formulí a motocyklu se uskutečnila na tradiční akci Závodní den ČVUT v úterý 24. října 2023. Akci zahájil docent V. Petráček, rektor ČVUT v Praze, poděkováním členům studentských týmů i jejich sponzorům. U mikrofonu se pak postupně vystřídali kapitáni všech tří týmů, Štarman, Svoboda a Krejčí. Podrobně představili své stroje a letos dosažené úspěchy. V další části programu si vzali slovo představitelé fakult.

Nejdříve promluvil doc. M. Španiel, děkan Fakulty strojní. Poděkoval členům týmu CarTech za skvělou reprezentaci fakulty a vyjádřil velké uznání za tvořivou práci, kterou si organizují sami a částečně na podnikatelské bázi. Tím získávají inženýrské a organizační schopnosti pro další kariéru. V závěru prohlásil, že je na jejich výsledky hrdý. Popřál jim do budoucna další úspěchy a kapitánovi týmu předal šek na 250 tisíc Kč. Na jeho slova navázali další řečníci. Prof. O. Přibyl, děkan Fakulty dopravní, poděkoval týmu CTU Lions za úspěchy na mezinárodních soutěžích studentských motocyklů a ocenil, že na práci týmu se podílejí také studenti z jiných fakult ČVUT. Poté předal týmu Lions šek na 300 tisíc Kč. Dalším řečníkem byl prof. P. Páta, děkan Fakulty elektrotechnické. Poděkoval členům týmu eForce, že při náročném studiu jsou řadu let schopni postavit skvělý technický výtvor, i když tomu musí věnovat i bezesné noci. Zdůraznil, že nadcházejícím spojením studentských týmů se současně spojují ty nejlepší studentské formule. Jako výraz další materiální podpory předal kapitánovi týmu eForce šek na 250 tisíc Kč.

V závěru oficiální části programu moderátor oznámil překvapující novinku, sloučení týmů formulí se spalovacím motorem a s elektrickým pohonem. Před rozvinutým posterem v červenomodrém tónu si kapitáni tradičních týmů vyměnili symboly budoucí spolupráce, volant a montážní klíč. Nový kapitán sloučeného týmu, Jan Cába popřál všem sedmdesáti členům, aby se jim v budoucnu dařilo získávat co nejvíce vítězných pohárů. Na improvizovaném okruhu v Technické ulici pak piloti obou formulí  předvedli svá umění. Diváci každou část akce odměňovali hlasitým potleskem.

Picture

Picture

Picture

Více snímků na Mediatéce ČVUT