Datum zveřejnění: 
2. 10. 2023
Pracovníci zahraničního oddělení rektorátu ČVUT v Praze a zástupce Fakulty elektrotechnické se zúčastnili již 33. ročníku největší evropské konference pro mezinárodní vysokoškolské vzdělávání EAIE v nizozemském Rotterdamu od 26. do 29. září 2023.

Letošní EAIE konference je doposud největší ve své historii s počtem kolem 8 000 návštěvníků ze všech koutů světa, převážně ale mají zastoupení evropské univerzity prezentující se pod národními agenturami. V případě České republiky tento úkol zastával Dům zahraniční spolupráce a jeho iniciativa Study in Czechia. Fyzická účast na této konferenci přispívá k rozvoji nových strategických partnerství s univerzitami mimo Českou republiku a k posílení stávajících partnerství. To zahrnuje samozřejmě výměnu studentů, akademiků či mezinárodní vědeckou spolupráci.

V neposlední řadě se konference věnuje vzdělávání participujících pracovníků vysokých škol a univerzit v oblasti mezinárodního vzdělávání prostřednictvím, workshopů, panelových diskuzí a jiných formátů a implementaci nových trendů v aktivitách mezinárodních oddělení univerzit. Dohromady jednalo ČVUT s více než padesáti univerzitami, veřejnými institucemi či poskytovateli marketingových služeb pro vysoké školy, které se využívají k náboru zahraničních studentů - samoplátců.

Kontakt: Mgr. Erika Lahka

Foto: Dům zahraniční spolupráce

Picture

Picture