Datum zveřejnění: 
19. 6. 2023
Až do 31. 8. 2023 bude v Galerii Jaroslava Fragnera (GJF), jež je majetkem ČVUT v Praze a součástí projektu Betlémská beseda, k vidění výstava Architektura jako práce. Její kurátorkou je Karolína Plášková, od ledna ředitelka GJF.

Vernisáže v půli června se v GJF účastnily desítky lidí. Výstava v rámci projektu "Drazí architekti..." se zabývá pracovními podmínkami architektů, objekty zhotovila a instalovala více než desítka z nich. Pražská výstava a její doprovodný program se konají s finanční podporou Ministerstva kultury ČR, hl. m. Prahy a Nadace české architektury.

Jedná se o první projekt, který ČVUT představilo po znovuotevření Galerie J. Fragnera. Ta bude přístupná veřejnosti zdarma.

„Cílem galerie bude architekturu zprostředkovávat v jejím společenském, kulturním, ekonomickém i právním rozměru. Pochopení souvislostí architektury může přispět k vzájemnému porozumění, větší soudružnosti a ohleduplnosti ve společnosti. Projekty v galerii budou mít dlouhodobější charakter a budou fungovat jako tematický rámec pro doprovodný program – budování komunity,“ říká k nové koncepci galerie Karolína Plášková.

„Galerie by se měla stát místem setkávání a diskusí mezi architekty, studenty, výzkumníky a dalšími souvisejícími profesemi např. z oboru umění, sociologie, antropologie, ekonomie a podobně, ale i s širokou veřejností,“ přibližuje záměr ČVUT rektor Vojtěch Petráček.

Picture

Picture

Picture

Picture