Datum zveřejnění: 
5. 5. 2023
Ve středu 3. května byla podepsána smlouva o spolupráci mezi Masarykovým ústavem vyšších studií ČVUT v Praze a Centrem investic, rozvoje a inovací.

Ve středu 3. května podepsala ředitelka MÚVS prof. Vladimíra Dvořáková smlouvu o spolupráci s Centrem investic, rozvoje a inovací (CIRI). Za partnerskou stranu se podpisu smlouvy zúčastnila Dr. Zita Kučerová, zástupkyně ředitelky CIRI. Smyslem smlouvy je navázat spolupráci v oblasti naplňování koncepcí a strategií s vazbou na regionální rozvoj, výzkum, vývoj a inovace v udržitelnosti ve veřejném sektoru. Aktuálním diskutovaným tématem spolupráce bude zejména oblast ESG Reportingu a uhlíkové stopy pro obce. Podpis smlouvy nebyl jen formálním aktem. Zároveň se uskutečnilo pracovní jednání akademických pracovníků Institutu veřejné správy a regionálních studií (IRS) MÚVS pod vedením doc. Vladimíry Šilhánkové s pracovníky CIRI, kde se diskutovala konkrétní podoba výzkumu i jeho technické aspekty a rozvoj myšlenky společenské odpovědné vědy ve prospěch obcí.

Na fotografii zleva Prof. Vladimíra Dvořáková, ředitelka MÚVS, doc. Vladimíra Šilhánková, vedoucí IRS, dr. Zita Kučerová, zástupkyně ředitelky CIRI a dr. Lucie Plzáková, koordinátorka pro vědu a výzkum MÚVS